3 oktober 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Vandaag wordt het op en top herfst. Actueel zien we de eerste actieve golf reeds ten westen van België liggen. Deze zal de komende uren over de Benelux trekken met flinke regenval en mogelijk ook fikse windstoten. Gisteren hadden we het over de kans op enkele windhozen gedurende de namiddag, maar die kansen lijken te zijn afgenomen met de nieuwste runs.

Doch blijft de windschering van die aard dat enkele buien dynamische trekken kunnen vertonen met windstoten die 70 km/h kunnen overschrijden!

regenzone vanuit het westen

Op de middag en kort na de middag wordt het tijdelijk droger vanuit de kust. De temperatuur bereikt maximaal 16 tot 17 graden als landelijk gemiddelde en de wind blaast de hele dat matig tot vrij krachtig uit zuid tot zuidzuidwestelijke richtingen. Tijdens buien zijn zoals gezegd uitschieters mogelijk richting 70 km/h.

In de late namiddag en avondperiode wordt er een tweede golf verwacht die opnieuw voor ettelijke liters water zal zorgen. Wateroverlast in het westen van de Benelux is niet uitgesloten!

UPdate (13:00) Trekt er op dit moment een supercell over het centrale deel van België? De radar van Belgocontrol laat een zeer interessante structuur zien in een potentieel dynamische situatie (SRH)…. In de gaten houden!

Bron kaartje: belgocontrol.be

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken