3 november 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Regen, regen en nog eens regen. Het lijkt de afgelopen dagen wel een constante te zijn in grote delen van Europa. Na een korte reis richting het zuiden van Spanje (Malaga) kan ik er alvast over meespreken. Relatief fris voor de tijd van het jaar en af en toe flinke regenval maakten het eerder herfst in die regio dan een late zomerse episode. Nu goed, het weer is veranderlijk en dat nemen we er met veel plezier bij.

Weerbericht 3 november

Deze ochtend starten we overal bewolkt met periodes van regen. Lokaal kan de regenzone flink uitpakken met neerslaghoeveelheden tussen 5-10 mm. In de Ardennen kan er lokaal nog iets meer vallen. Het is fris met temperaturen rond of net boven 5°C. De wind waait meestal matig uit zuidwestelijke richtingen.

Deze namiddag behouden we een wisselend weerbeeld met in eerste instantie nog kans op flinke buien die in het westen van het land gepaard kunnen gaan met onweer. Elders wordt het geleidelijk aan droger vanuit het zuidwesten. De wind blijft matig waaien uit zuidwestelijke richtingen. De maxima scheren dan ook geen hoge toppen met slechts 11 tot 12 graden. Vanavond eerst droog, later opnieuw kans op een bui en/of regen.

De komende uren zal er in het zuiden van Portugal en Spanje opnieuw de nodige neerslag vallen. Het Europees instituut voor (extreem) weer (Estofex.org) heeft het zelfs over neerslaghoeveelheden (excessive rainfall) tot 100 mm in 12 uur tijd. Overlast door water en/of onweer valt dan ook niet uit te sluiten aan de Costa Del Sol.

Relevante artikelen omtrent noodweer in het zuiden van Europa

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
7

Lokaal weer veel regen op vrijdag 12 juli

1 dag geleden - 5 min. lezen
45 Waarschuwing voor hevig onweer!

Hevig onweer op dinsdag 9 juli 2024

4 dagen geleden - 5 min. lezen