3 mei 2013 - 1 min. lezen 2 reacties

Een beetje atypisch, maar nog maar eens een bevestiging van wat we ondertussen dachten. Noodweer of hevige onweersbuien zijn dus niet alleen afhankelijk van cape en lifted index, maar windschering speelt misschien wel een veel belangrijkere rol in het ontstaan van supercells / roterende buien. Het verslag over het noodweer in Frankrijk kan u hier nog eens opnieuw lezen.

Weerbericht 3 mei

Net zoals gisteren is de atmosfeer de komende uren vooral in het centrum en het oosten potentieel onstabiel geladen. Dat betekent dat bij voldoende opwarming er convectie kan ontstaan die buien zal veroorzaken. Een klap onweer tussen 14:00 en 17:00 is zeker niet uitgesloten in de zuidoostelijke gebieden van de Benelux (omgeving Luxemburg). Hagel en grote neerslaghoeveelheden verwacht ik door het gebrek aan windschering niet.

De maxima schommelen van zo’n 12 graden in het westen tot een kleine 20 graden in het uiterste oosten van het land. De wind waait hoofdzakelijk zwak uit noordwestelijke richtingen. Enkel aan de kust kan deze in de namiddag aanspannen tot matig. Het westen van het land heeft ondanks de lagere temperaturen toch de beste papieren op zonneschijn.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Hoge UV-index is niet zonder gevaar

3 uur geleden - 4 min. lezen
8 Prognose

Weersverwachting komende dagen: warm zomerweer, later koeler

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

3 dagen geleden - 5 min. lezen