3 april 2013 - 2 min. lezen 0 reacties

Hopelijk hebt u gisteren de tip op Facebook gelezen (NoodweerBenelux). Toen hadden wij gezegd dat het optimaal was om de was buiten te hangen door de zeer lage luchtvochtigheid in de namiddag. Zo schommelde deze waarde rond 15:00 – 16:00 rond 40%. In combinatie met een strakke bries uit noordoostelijke tot oostelijke richtingen ideaal om als ‘droogkast’ te fungeren.

Vandaag kan u dat in principe nog eens herhalen, al zal de bewolking later vandaag gaan toenemen met een toenemende luchtvochtigheid. Een drupje neerslag of een vlokje natte sneeuw is dan niet uitgesloten.

Weerbericht 3 april

Deze ochtend profiteren we in een groot deel van de Benelux nog van brede opklaringen. Hierdoor wordt een aangenaam gevoel opgewekt en zullen de meesten onder ons denken dat het opnieuw een mooie dag wordt achter glas. Niets is minder waar, want vanaf de voormiddag neemt de bewolking (middelhoog tot hoog) opnieuw toe vanaf het oosten. De temperatuur schommelt in de ochtend rond het vriespunt (de zoveelste in de rij voor het weerstation Waregem dit jaar) en stijgt in de voormiddag naar waarden tussen 4 en 6 graden. Het blijft op de meeste plaatsen droog.

Deze namiddag neemt de middelhoge bewolking nog iets toe zodoende dat het op de meeste plaatsen bewolkt tot zwaarbewolkt wordt. Vooral langs de Frans-Belgische grens kan er vanmiddag wat neerslag vallen die een winters tintje kan aannemen. Elders in België blijft het vrijwel droog bij temperaturen die variëren tussen 6 en 8 graden. Aan de kust en in de Ardennen blijft het iets koeler. De wind blijft onaangenaam blazen uit noordoostelijke richtingen met rukwinden tot 50, lokaal 60 km/h !

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 uur geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

2 dagen geleden - 3 min. lezen