1 mei 2013 - 1 min. lezen 3 reacties

Vandaag vieren we Dag van de Arbeid in België. Traditioneel mogen we dan eens profiteren van lang uit te slapen en eventueel zelfs een mooie voorjaarsdag. Dat zit er wel in vandaag, want een storing met wolken en neerslag (zelfs onweer boven Frankrijk gisteren) ligt net ten zuiden van onze grenzen.

In het noordwesten en centrale deel van België is het grotendeels helder met flink wat ruimte voor de zon. In het zuidoosten daarentegen is er al meer bewolking aanwezig met later vandaag kans op wat neerslag.

opklaringen of wolken
Het satellietbeeld toont de scherpe begrenzing tussen opklaringen en wolken.

Weerbericht 1 mei

Met een depressiekern in het oosten van Frankrijk zitten we de komende uren opgescheept met een interessante situatie. In het zuidoosten van België blijft het grotendeels bewolkt met weinig ruimte voor opklaringen. In het westen kan de zon nog enkele uren profiteren bij natuurlijk stijgende temperaturen. Later deze namiddag schuift het lagedrukgebied op richting het noordwesten waardoor er vanuit het zuidoosten meer bewolking komt opzetten. Dat gaat in de vroege avond ook gepaard met neerslag.

weerbericht 1 mei

Hoeveelheid neerslag die later vanmiddag en avond vanuit Frankrijk komt opzetten.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

15 uur geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

3 dagen geleden - 2 min. lezen