Update winterweer 2013

Supercell

Sinds 2011 zet de website www.noodweer.be zich actief in voor extreme weersverschijnselen in België en Europa. Raadpleeg de weerkaartjes en de blogupdates voor actuele weersinformatie.

21 reacties

 1. Onweer zegt:

  ECMWF weermodel komt binnen vanaf 19:00 ~ ik plaats de update hier.

 2. jeroen zegt:

  ik wil sneeuw :’(

 3. winter is nog maar begonnen, februari is de vorstmaand, dus er kan nog veel gebeuren. Door de zachte temperaturen komen de eerste bloemen alweer uit de grond.

 4. André zegt:

  Laat het ons hopen dat hij komt ( de winter)

 5. Onweer zegt:

  Laat ons hopen @ André !! De slee en de centimeters tellen = nostalgie :). De run van ECMWF tot +144 uur vrij stabiel met de voorganger, enkel meer WAA richting Noorwegen met later mogelijk een Scandihoog.

 6. Onweer zegt:

  update weermodel ECMWF (12:00) ~ +216 uur zien we meandering ontstaan op de Atlantische Oceaan met een mogelijk kouder vervolg. Helaas wil het model daar nog niet van weten. We wachten af.

 7. dimi zegt:

  ik ben ervan overtuigd dat het weer azo warm niet zal blijven en dat het gaat keren en dan koekenbak zal zijn!!!

 8. Jens zegt:

  Zie ik dat nu goed. De laatste run van gfs laat Koning winter volop binnenvallen?

 9. Onweer zegt:

  je ziet dat heel goed @ Jens :)

 10. Onweer zegt:

  Van dezelfde mening ! :)

 11. Jens zegt:

  Toch een beetje hoop :) Nu maar hopen dat deze settings waarheid worden

 12. Winterke zegt:

  hopelijk komt de winter er vlug

 13. Onweer zegt:

  GFS 06:00 deze voormiddag ~ vinger van WAA iets te oostelijk waardoor de grote koude rond Duitsland / Polen blijft hangen en ons net niet kan bereiken. Er moet aan gesleuteld worden me dunkt :)

 14. Onweer zegt:

  rond 16:45 ~ updates van de 12:00 run van GFS

 15. Onweer zegt:

  update (16:50) ~ +72 uur iets positiever dan de 06:00 run met ‘sterkere’ diktewaardes richting IJsland. We blijven het voor u volgen.

 16. Onweer zegt:

  update (16:57) ~ +96 uur. Koude lucht zakt iets dieper richting het zuiden over de Atlantische Oceaan. Dit zal vanaf +120 uur normaal voldoende WAA richting het noorden stuwen om een hogedrukgebied te triggeren.

 17. Onweer zegt:

  update (16:57) ~ +132 uur. De warme lucht (WAA) schiet door richting het noorden van Europa. Een actieve depressiekern boven de Atlantische Oceaan zorgt hiervoor. De koude lucht stroomt ondertussen van Scandinavië richting het Oostblok. Later in de run kunnen de kansen op winterkou voor onze streken gaan toenemen. Stay tuned !

 18. Onweer zegt:

  update (17:25) ~ +168 uur. een schitterende synoptische situatie me een hogedrukgebied dat zich gaat nestelen boven Scandinavië en kou die op transport wordt gezet boven het Oostblok! Koning Winter staat in deze 12:00 run op de kaarten !!!

 19. Onweer zegt:

  update (17:30) ~ +180 uur. De oostelijke stroming geraakt er in door een sterk hogedrukgebied boven Scandinavië.. Dat betekent vorst in de nacht en later mogelijk ook overdag! De 12:00 run van het Amerikaanse weermodel laat bijzonder mooie dingen zien me dunkt ! Straks ook ECMWF even in de gaten houden.

 20. Onweer zegt:

  ECMWF 12:00 (update 19:22) ~ de opbouw van WAA zit westelijker dan de ochtendrun van vandaag. Hij gaat de toer op van GFS 12:00 !!

 21. Onweer zegt:

  Enkele dagen geleden gesproken over een SSW, komend weekend dan nog eens kans op winterweer… Het kan precies niet op ! Laat maar komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>