30 juni 2013 - 2 min. lezen 6 reacties

Wie de komende week en vooral naarmate het weekend dichterbij komt iets heeft geboekt in België zal kunnen genieten van een aangenaam weertype. Het hogedrukgebied nabij de Azoren verplaatst zich een fractie naar het noorden en brengt op die manier een zomers weerbeeld richting de Lage Landen. Dit bevestigen althans de Amerikaanse en Europese weercomputer.

Volgend weekend zomers

In het begin van de werkweek verloopt het wel allemaal nog wat moeizaam. Een strak westelijke straalstroom blaast geregeld restanten van storingen richting België en Nederland. Hierdoor is er vaak veel bewolking met een kleine ruimte voor de opklaringen. De temperaturen schommelen tussen maandag en donderdag veelal rond 20°C. Vanaf vrijdag wordt de hogedrukkern nabij Portugal sterker en ontwikkelt er zich een afzonderlijk gebied met hoge druk boven het UK. Deze ontwikkeling doet de wind draaien van het westen naar het noorden tot later oostelijke component.

warm weer juli 2013

Depressies met regen en veel wolken blijven vanaf donderdag dan ook ruim op afstand (Atlantische Oceaan). Het kan de aanzet zijn richting een meer stabiele periode met hogere temperaturen en flink wat uren zonneschijn.

Niet meteen de grote hitte

Extra leuk feit is dat deze situatie niet meteen zal leiden tot temperaturen waarvan we met z’en allen van gaan puffen (+30°C). Gematigd zomerweer met flink wat uren zon en maxima rond 25°C lijkt eerder waarschijnlijk. Geen hittetoestanden zoals in Amerika dus (50°C in Death Valley). Ideale timing voor de festivalgangers van Rock Werchter.

Onderstaande weersverwachting van Brussel (BE) ziet er schitterend uit!

zomers volgend weekend in brussel

Bron kaartjes: weeronline.nl – sxc.hu

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

4 uur geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

2 dagen geleden - 3 min. lezen