29 oktober 2021 - 2 min. lezen
2 reacties 2

Dit weekend staat in het teken van een straffe zuidwestelijke aanvoer. Dat betekent dat de weersverwachting voor Halloween er behoorlijk warm zal uitzien. Nadeel aan een straffe zuidwester is dat we wel rekening moeten houden met veel wolken, een vleugje wind en geregeld neerslag. Voor de pompoenen, spoken en heksen onder jullie toch iets om mee rekening te houden. De paraplu zal een handig attribuut vormen.

Het is opnieuw die tijd van het jaar! Pompoenentijd!

Grijze en regenachtige zaterdag

Wie hoopt op veel zon aanstaande zaterdag is eraan voor de moeite. Weermodellen berekenen een bewolkte en regenachtige episode over de Benelux. Er vallen verspreid in BelgiĆ« en Nederland enkele buien. Pas later op de dag nadert een nieuwe actieve buienlijn die vanaf de Noordzee richting het westen van BelgiĆ« trekt. Het is niet uitgesloten dat op deze buienlijn ook een onweer ontstaat. Met windstoten tot 60 km/u in het binnenland en 75 km/u over de westelijke helft van de Benelux is het behoorlijk grillig weer. De maxima schommelen rond 15Ā°C.

Op zaterdag vallen er verspreid in de Benelux enkele buien. Vooral later op de dag kan een buienlijn over het westen voor enkele onweerachtige exemplaren zorgen.

Warm op zondag

Ook op 31 oktober 2021 ziet het weerbericht er niet echt rooskleurig uit. Een complex lagedrukgebied boven het Verenigd Koninkrijk stuurt ons maritieme en onstabiele lucht. Dat resulteert in frequent veel buien die van zuidwest naar noordoost trekken. Positief punt is dat de temperaturen helemaal niet laag zijn voor de tijd van het jaar. Normaal hebben we recht op 13Ā°C. We gaan daar dus op sommige plaatsen flink over. De wind waait matig in het binnenland tot vrij krachtig over het westen van BelgiĆ« en Nederland.

Op zondag 31 oktober is het ondanks vrij veel bewolking en af en toe regen erg zacht!
Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken

Onweerskansen vrijdag 24 maart 2023

5 uur geleden - 2 min. lezen
32 Prognose

Zacht weer met af en toe neerslag

17 maart 2023 - 4 min. lezen