19 juni 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Na de zondvloed van gisteren die door het Amerikaanse weermodel eigenlijk vrij goed naar voren kwam, kunnen we vandaag spreken van een aangenaam weerbeeld in een groot deel van België. Gisteren werden er na het afsluiten van de onweerdetectie in Waregem zo’n 14 000 strikes gerapporteerd.

Onweerachtig weerbericht 19 juni

De dag start op de meeste plaatsen licht bewolkt met een temperatuur rond 10°C. Rond de middag komt er meer bewolking binnendrijven vanuit het zuidwesten, maar met uitzondering van de provincies Namen, Luik en Luxemburg blijft het elders droog. De temperatuur bereikt maximaal 20, 21°C. De wind waait gedurende de volledige dagperiode zwak uit noordelijke richtingen. In de loop van de avond verdwijnen de meeste buien richting Duitsland en wordt het overal droog.

Spannende weersituatie donderdag!

Nu de ene synoptische situatie met onweer opnieuw voorbij is, dient er zich de komende dagen opnieuw een potentieel gevaarlijke situatie aan voor de Lage Landen. We zien een lagedrukgebied nabij Ierland uitdiepen en via een zuidwestelijke stroming wordt vochtige en labiele lucht naar de Benelux getransporteerd. Donderdag ontstaat een climax met de overlap van onstabiliteit en dynamiek. Zware onweders met alles erop en eraan zijn dan zeker in het centrum en oosten van België/Nederland niet uitgesloten.

zwaar onweer mogelijk

De timing van de doortocht van het koufront zal wederom cruciaal zijn, dat wordt de komende runs duidelijk. Morgen volgt er een update in de weersverwachting met een waarschuwingskaartje.

Bron kaartje: wetter3.de

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken