22

Op veel plaatsen in België en Luxemburg is het nog altijd beduidend droger dan normaal. In Nederland hebben veel gebieden kunnen profiteren van meer regen. Komende uren verwachten we echter een verandering in het weerbeeld. Vanuit het zuidwesten is een actief koudefront op weg naar de Lage Landen. Volgens de laatste weersverwachting zien we neerslaghoeveelheden tussen 10 tot 20 mm. Waar de pittige buien gepaard gaan met onweer kan er lokaal tot 30 mm vers hemelwater vallen.

Deelnemen aan discussie? Ben je geïnteresseerd om deel te nemen als weeramateur of liefhebber van het weer aan het weerforum? Onderaan dit artikel krijg je bliksemsnel & gratis toegang tot alle reacties. Je kan ook je eigen weerfoto’s opladen.

Liefhebbers van regen kunnen komende uren hun hartje ophalen. Een warmtefront trok eerder op zaterdag over de Lage Landen. Daardoor bleven de temperaturen op peil met gemiddeld 23°C. Na de warme sector volgt echter een koudefront dat ons vannacht bereikt vanuit het zuidwesten. Op de radar en satellietbeelden zien we het koudefront reeds verschijnen boven het westen van Frankrijk en het zuiden van de Britse Eilanden.

  • Ontdek een weersverwachting via je eigen stormglas in de woonkamer. Dit instrument toont een weersverandering dankzij kristallen.
Koudefront is duidelijk herkenbaar met veel regen. De rode lijnen markeren een onstabiele zone waarin zich enkele buien kunnen ontwikkelen. Lokaal met onweer.

De focus van de neerslagzone komt te liggen tussen 21:00 en zondagochtend 09:00. Dan kan er op meerdere plaatsen in de Benelux matige tot hevige regen vallen. Weermodellen voorzien momenteel de meeste regen voor het noordoosten van Nederland.

  • Maak je eigen weersverwachting door kennis te vergaren met dit boek.📖
Het Frans weermodel komt met een duidelijk neerslagsignaal boven de Benelux rond middernacht. In de neerslagzone kunnen enkele onweersbuien actief zijn.
De totale neerslaghoeveelheid piekt boven het noordoosten van Nederland. Lokaal valt er ruim 30 tot 50 mm regen. Lokaal levert dat tijdelijke wateroverlast op.

Waarschuwingskaart 25-26 juli 2020

Vanwege de intensieve neerslag met lokaal ook onweer hebben we gekozen voor een brede level 1 waarschuwing. Deze waarschuwing is geldig vanaf zaterdagavond tot en met zondagochtend. Tijdens de onweersbuien is er een kleine kans op kleine hagel en windstoten.

Sommige linkjes bevatten affiliate

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Hoge UV-index is niet zonder gevaar

8 uur geleden - 4 min. lezen
9 Prognose

Weersverwachting komende dagen: warm zomerweer, later koeler

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

3 dagen geleden - 5 min. lezen