9 maart 2014 - 2 min. lezen 2 reacties

Onder de beschermende vleugels van een stevig hogedrukgebied boven het westen van Rusland wordt vandaag (zondag) erg zachte lucht voor de tijd van het jaar naar België en Nederland aangevoerd. We bevinden ons namelijk in een zachte zuidelijke stroming (met op 1499 meter kwikstanden rond 12 graden) waarin het kwik zich heel comfortabel voelt.

Eerste 20 graden van 2014

Op 8 maart 2014 werd het in Ukkel (meetstation KMI) zo’n 19 graden volgens onze collega David Dehenauw. Het is geleden van 1950 dat het zo zacht werd voor de tijd van het jaar (toen werd het 15.8 graden). Het zal ons worst wezen dat recordje want vandaag zullen we dat opnieuw breken met op heel wat plaatsen een zeer aangename 20 graden.

zonsondergang8maart

Het weer na de krokusvakantie?

We lijken ons ook na het weekend niet meteen zorgen te moeten maken voor een aftakeling van het mooie weerbeeld. Er worden constant nieuwe hogedrukgebieden in de steigers gezet nabij de Azoren die zich dan boven het Europees vasteland gaan versterken. Geregeld zon en maxima tussen 12 en 16 graden zijn dan nog steeds goed te pruimen (zeker als je weet dat we op dit moment maar recht hebben op 8 graden). Waar we wel rekening mee moeten houden is de vorming van mist in de ochtend.

Vorig jaar? 9 maart 2013

U gaat het nauwelijks geloven maar vorig jaar werd het uitkijken naar een bijzondere sneeuwsituatie. Het Amerikaanse weermodel kwam opzetten met sneeuwhoeveelheden van 20 tot lokaal 40 cm sneeuw. Wie deze bijzondere dagen nog eens wil opfrissen kan terecht in het artikel sneeuwverwachting maandag en dinsdag.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken