16 november 2013 - 3 min. lezen 3 reacties

Het blijft een vreemd gegeven. Het weer en de seizoenen bepalen voor een groot stuk ons humeur en onze emoties. De afgelopen dagen verschenen de eerste winterkaarten op het toneel en reeds meteen daarna kregen we een overvloed van diverse reacties! Het is duidelijk: zomer – herfst – winter of lente – ieder seizoen heeft haar eigen weerslag op de bevolking. Toch raar dat dit ons kan beïnvloeden..

De zomerliefhebbers

Misschien bent u wel een liefhebber van de zon en warmte ? Dan heeft u zonder na te denken een enorme hekel aan de winterperiode. Die sneeuwval en koude hoeft helemaal niet voor ons ! Wij zouden iedere dag van het jaar kunnen genieten van temperaturen tussen 25 – 30 graden. Liefst in combinatie met een aperitief / fris biertje en wat kaas of salami. De borrelhapjes smaken dan toch zoveel beter volgens sommigen. Toch ?

Herkent u dit ? Dat staat u dit de komende maanden te wachten:

  • vaak mopperen over de koude
  • snakken naar een tropische bestemming
  • het immuunsysteem dat schreeuwt naar zon en vitamine D
  • chagrijnig worden omdat de energiefactuur opnieuw de spuigaten uitloopt..

De winterliefhebbers

emotie seizoenenEn dan heb je natuurlijk nog de andere liefhebbers. Bakken sneeuw (dump) – strenge vorst doen de harten van deze ijsberen sneller slaan. Ze hebben een hekel aan de zweetdruppels in de zomerperiode en komen pas echt tot leven wanneer ze als kinderen in de sneeuw mogen ploeteren. Geen schrik om zich met de wagen op de baan te begeven en vooral extra genietend van de bijzonder mooie landschappen die de sneeuw kan knutselen.

Als u zo’n liefhebber bent, kan u de komende maanden profiteren van:

1. een oplopende hartslag bij het zien van de eerste sneeuwvlokken

2. met spanning de weerkaarten volgen en ‘s nachts de buitenverlichting aansteken

3. door het dolle heen zijn als er in de ochtend sneeuw ligt

4. chagrijnig worden wanneer er over dooi gesproken wordt

De lente- en herfstliefhebbers

Deze groep mensen hebben geen voorkeur voor bovenstaande seizoenen. Ze genieten iedere dag opnieuw van wat het weer hen brengt. Vaak is het voor hen dan ook veel gemakkelijker om diverse emoties van zowel de zomerperiode als de winterperiode te voelen. Ze waarderen sneeuw in de winter en kunnen ook goed tegen een hittegolf in de zomer.

Voor welke seizoenen heeft u een voorkeur?

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Hoge UV-index is niet zonder gevaar

5 uur geleden - 4 min. lezen
8 Prognose

Weersverwachting komende dagen: warm zomerweer, later koeler

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

3 dagen geleden - 5 min. lezen