10 maart 2016 - 4 min. lezen 0 reacties

Stormjagers Jeroen en Kevin zien het al helemaal zitten! Het onweerseizoen is intussen begonnen in Tornado Alley en dat maakt hen alleen maar ongeduldiger om erop uit te trekken! Maar vooraleer zij aan de reis kunnen beginnen moet er eerst nog heel wat achter de schermen geregeld worden. In deel 1 hadden zij al de eerste stappen naar de reis en hun verwachtingen aangekaart, in deel 2 vertellen ze wat er praktisch nog moet verhandeld worden, wat ze meenemen en wat jullie van hen mogen verwachten tijdens hun verblijf aan de andere kant van de plas!

Praktische zaken worden afgerond

Amerika geraak je niet zomaar binnen. Sinds de aanslagen van 9/11 is de wet enorm verstrengd in functie van de terrorismebestrijding van het land. Daarom kan je niet zomaar vliegen naar daar wanneer het je uitkomt. Voor sommige vertreklanden heb je een ‘ESTA’-formulier nodig, voor andere landen een volwaardig visum.

Gelukkig kunnen wij als Belgen wel met een simpele elektronische ESTA richting USA. Dit is een formulier dat je op de computer invult en waar je beschrijft wie je bent, wat je connecties zijn enzovoort. Invullen, doorsturen, een klein bedrag betalen en klaar is Kees! Vanaf het moment dat Peter (onze reisbegeleider) ons eerste hotel had geboekt, hadden we alle informatie om deze ESTA geregeld te krijgen.

Een ontmoeting met Peter zelf was de volgende stap. 5 maart hadden wij allemaal tijd om naar Breda te komen om met hem eens te praten en vooruit te kijken. De verstandhouding was prima: wat willen we zien, waar rijden we allemaal heen, wat eten wij, hoe gaan we het aanpakken, wat als er geen onweer voorspeld is… Allemaal vragen die aan bod kwamen en waar we een degelijk antwoord op kregen. De sfeer zit alvast goed!

Road to USA
We herkennen Peter, Jeroen en Kevin

Wat nemen wij allemaal mee?

Voor deze reis hebben wij toch wel specifiek gereedschap nodig. Allereerst is het een grote stormjacht, dus hebben we ook de spullen nodig die je op eender welke jacht meeneemt. Dit gaat van een T-shirt, zonnebril, pet… voor de dagelijkse warmte te overleven vooraleer het onweer losbreekt. Verder ook goede regenkledij en warme kledij als het fel afkoelt en handdoeken voor als het regent.

Supercel door Marco Korsec

Daarnaast is dit ook een fotografiereis, dus we nemen allebei onze volledige set aan fotografisch materiaal mee. Statief, camera’s, objectieven, batterijen en opladers… Ook onze laptop om dingen op te zoeken en praktisch te oefenen met Lightroom voor het verhandelen, organiseren en bewerken van onze foto’s. Verder hebben wij ook het algemene reisgereedschap nodig zoals betaalmiddelen, een goeie reistas, documenten, enzovoort. Alles bij elkaar wordt dat rekenen om niet over de limiet te gaan inzake bagagegewicht!

Wat mogen jullie van ons verwachten in Tornado Alley?

Wij gaan natuurlijk niet stilzitten als we in Amerika zijn. Houd er uiteraard rekening mee dat er 8 uur verschil zit tussen onze Belgische tijd en de Amerikaanse tijd. Daarom zijn wij vooral tussen 18u ’s avonds en 8u ’s morgens actief. Jullie mogen dan van ons tekst en updates verwachten zoveel als kan en voor zover de lokale internetontvangst ons daarbij helpt.

Via Instagram plaatsen wij ook regelmatig foto’s van alles wat we daar zien, van het moment we op het vliegtuig stappen tot we terug in eigen land zijn. Op Facebook zullen wij, wanneer mogelijk, ook berichten posten over onze reis, samen met de eerste beeldmaterialen die wij daar kunnen verzamelen. Jullie zullen m.a.w. ook een beetje met ons mee op reis mogen.

Net voor de start van de reis halverwege mei zijn we er met een volgend artikel: dan gaan we al eens het verloop van het onweerseizoen daar overlopen en in de nabije toekomst kijken wat de voorspellingen zijn. Dit kan u volgen op onze website. We zullen jullie dan ook al eens meenemen naar de streek en wat er te zien valt (zowel op dagen met onweer als de dagen zonder) en hoe we de reis naar Tornado Alley zullen aanpakken.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken