26 mei 2013 - 2 min. lezen 7 reacties

Het ziet er naar uit dat we de komende dagen vaarwel mogen zeggen tegen temperaturen rond 10 – 12 graden. Met een in kracht toenemend hogedrukgebied nabij de Azoren (zuidwesten van Europa) wordt het volgend weekend geleidelijk droger en ook een fractie zachter. Voor velen van onze lezers geen minuut te vroeg, want de maand mei bracht ons veel te koud en somber weer. Een overzicht van de temperatuur kan u raadplegen op de pagina van weerstation Waregem !

Zachter begin juni?

De meest recente weerkaarten van 26 mei 2013 tonen een lichte opwarming eind mei – begin juni. Het hogedrukgebied nabij de Azoren schuift op richting het noordoosten van Europa terwijl een lagedrukgebied de Atlantische Oceaan op slot zet. Indien deze situatie zich kan doorzetten, zullen ook depressies boven het continent geleidelijk van het toneel verdwijnen. Een stabiel en droog weerbeeld met temperaturen rond of boven 20 graden zijn hiervan het logisch gevolg.

hogedrukgebied europa
Er ontwikkelt zich de komende week een sterk en warmbloedig hogedrukgebied.

Met een sterk lagedrukgebied iets verder naar het westen toe kan het hogedrukgebied opschuiven naar het noordoosten van Europa (2-3 juni). Op die manier wordt de noordelijke luchtstroming afgebroken en begint de wind uit het oosten te waaien (continentale stroming + meer kansen op zonneschijn).

Trend weer komende 14-dagen

De lange termijn weersverwachting van de temperatuur in België ziet de geleidelijke opwarming ook wel zitten. Of het een structureel begin is van aangenaam lenteweer / zomerweer (begin meteorologische zomer op 1 juni 2013) moeten we nog afwachten. Kan u toch niet wachten om de details zelf te lezen? Neem snel een kijkje bij onze pagina “Het weer op uw locatie“. Daar presenteren we het weerbericht voor meer dan 800.000 locaties binnen Europa. Handig en volledig gratis natuurlijk.

zachter begin juni

Bron kaartje: meteociel.fr – weeronline.nl

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

16 uur geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

3 dagen geleden - 2 min. lezen