30 mei 2015 - 2 min. lezen 4 reacties

Het leven van een student die momenteel een blokperiode in het vooruitzicht heeft. Hoe leuk is het dan wel niet dat de weergoden de nodige support bieden in de vorm van regen en temperaturen rond of onder de 20 graden. Zo moet je immers niet gaan denken aan het strand, de heerlijke cocktails in de binnenstad van Gent, Leuven en Antwerpen…

Vanaf donderdag opnieuw warmer

Bad news voor hen, want de weergoden gaan opnieuw ‘zwaaien’ met zomerweer waar veel studenten op gaan vloeken dat het geen naam heeft. We zien namelijk een hogedrukgebied vanuit Spanje opschuiven richting het noorden van Europa. Later in de week wint dat hogedrukgebied zelfstandig aan kracht en wordt er een zwakke zuidwestelijke tot zuidelijke luchtcirculatie op gang gebracht. Met een depressie ver ten westen van België en Nederland het ideale recept voor een zomers intermezzo.

weersituatie juni 2015

We zien ze al komen, de reacties op de Facebookpagina NoodweerBenelux. “Het zal weer lang gaan duren”,”Ik moet het eerst zien en dan geloven”, “Hier geloof ik niets van”. Allemaal reacties die terecht zijn na wat we dagelijks zien verschijnen in de pers. Reden te meer om zelf eens de moeite te nemen om de trend voor de komende dagen te bekijken via het weer op uw locatie of via onze eigen weerkaarten.

vooruitzichten brussel 2015

2 dagen zomer en daarna onweer

Het probleem met ons klimaat is dat we mooie stabiele intermezzo’s nooit lang kunnen conserveren. De Noordzee en de nabijheid van de Atlantische Oceaan vormen de motor voor lagedrukgebieden. Ook deze keer loert het gevaar van regen en onweer vanuit die hoek. Zoals het er nu voor staat blijft het volgend weekend op veel plaatsen zomers met een toenemende kans op een onweersbui.

Vooral zaterdag en zondag neemt de latente onstabiliteit in de vorm van CAPE toe boven de Benelux. Een lichte trigger en kaboem, warmte-onweer is geboren (onderstaande kaart toont de voorlopige maxima voor zaterdag 6 juni 2015).

voorspelling temperatuur zaterdag

Waar kunnen wij de updates volgen?

Onze trouwe bezoekers weten inmiddels dat ze onderaan dit artikel kunnen reageren (gratis registratie). Ook onze sociale media draait op volle toeren in verband met de onweerskansen. Vergeet daarom niet om ons te volgen via Instagram, Twitter en Facebook. Wij wensen alvast alle studenten veel sterkte en vooral: ook het moeilijkste uur heeft maar 60 minuten.

studenten blokken

Delen


Verder lezen

Alles bekijken