13 juli 2013 - 3 min. lezen 11 reacties

De zonnekloppers en liefhebbers van warmte kunnen vanaf zondag hun hartje gaan ophalen. De weerkaarten laten dermate zomerse kaarten zien op korte en middellange termijn dat we er zowaar wat euforisch van komen. Na een te koude winter van 2012 gaat het kwik de komende 7 tot 10 dagen zegevieren met maxima rond 25°C. De zon zal daarbij niet ontbreken! Alle weermodellen bevestigen deze zomerse trend.

Hogedrukgebied wordt de motor

Om stabiel zomerweer te genereren boven grote delen van Europa is een flink en warmbloedig hogedrukgebied nodig. Dat wordt de komende 24 tot 48 uur gelanceerd vanaf de Azoren (een archipel op de Atlantische Oceaan). Via een erg noordelijke straalstroom krijgen deze uitlopers alle kansen om uit te groeien tot zelfstandige kernen van hogedruk boven het UK.

En dan zijn we natuurlijk vertrokken, want de regenzones worden geblokkeerd ver op de Atlantische Oceaan en/of worden richting het noorden van Europa gedwongen..

zomerweer

Het hogedrukgebied ligt later in de week boven het UK en wordt telkens aangesterkt met een sterk zuidelijke straalstroom ver op de Atlantische Oceaan. Hierdoor wordt er op grotere hoogte warme lucht in het hogedrukgebied gepompt en breidt het zijn vleugels uit richting West – en Centraal Europa. Regen en onweer blijft voorlopig dan ook ver uit onze buurt!

Hierdoor treed er een versterking op van het huidige weerpatroon en gaat het nog een fractie opwarmen in de bovenlucht met de verdere aansterking van het hogedrukgebied. Een soort vicieuze cirkel waarbij België en Nederland eindelijk in de goede positie liggen om te genieten van warm en zonnig zomerweer (door de noordoostelijke bries).

Schitterende 7 tot 10 dagen op komst

De weersverwachting voor Brussel en voor Amsterdam heb ik hieronder even neergezet. Het toont aan dat de lucht dermate droog is (via de noordoostelijke bries) dat de zon alle kansen gaat krijgen. Bij maxima rond 25 graden en een UV index van 6 tot 7 een perfecte mix om de huid verder te laten bruinen. En dat in eigen land ! Een groot verschil met de zomer van 2012 toen het helemaal geen zomerweer werd in de maanden juni en juli.

Schitterend zomerweer in aantocht

schitterend zomerweer in aantocht voor Brussel

Weersverwachting voor Amsterdam (Nederland)

weersverwachting amsterdam

Super timing voor het evenement Hype-O-Dream

Op 20 juli 2013 vindt voor de eerste keer in Waregem het dancefestival Hype-O-Dream plaats. Het lokale weerstation van Waregem (www.weerstationwaregem.be) is dan ook bijzonder blij met de huidige set aan weerkaarten. Het zou gemiddeld 25°C warm worden met een lichte bries uit noordoostelijke hoek. Perfect weer voor de vele festivalgangers!

Bron kaarten: weeronline.nl

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken