30 maart 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Gisteren mochten we in vele delen van de Benelux nog maxima noteren vlot boven de 15°C. De invloed van een hogedrukgebied zoals hieronder reeds besproken is hier de drijvende kracht geweest. Met de toenemende invloed van depressies in het noorden van Europa moet het hogedrukgebied wijken naar de Atlantische Oceaan en komt de weg vrij voor zwaarbewolkte periodes.

Onderstaande weerkaart toont de actuele situatie op 30 maart 2012 (16:30). We zien dat de Benelux bedekt wordt door een dik pak wolken waardoor het kwik een heel stuk moet inleveren tegenover gisteren. Op de tweede weerkaart ziet u de temperaturen die met deze bewolking gepaard gaan. In 24 uur tijd is het kwik op sommige plaatsen meer dan 8°C gezakt (zie grafieken).

Grens van bewolking en zonneschijn (weerkaart 1)

scherpe grens temperatuur

Verschillen in temperatuur door mistvelden (weerkaart 2)

verschillen in temperatuur
Bron: infoclimat.fr

Dit weekend blijven de maxima dan ook eerder aan de normale kant met vooral vanaf zondagnacht kans op nachtvorst. Het weer tijdens de Ronde van Vlaanderen kan u hier raadplegen. Na het weekend draait de stroming naar noord tot noordoostelijke richtingen en wordt het op 1499 m flink kouder. Het is dan niet geheel uitgesloten dat er woensdag of donderdag (winterse) neerslag in de vorm van aprilse grillen gaat vallen. Brrr..

Bronnen kaartjes: infoclimat.fr en sat24.com

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken