0

Bent u een liefhebber van het weer en wilt u eens iets anders aan bureaubladachtergrond? In dit artikel hebben we enkele mooie wallpapers voor jullie geselecteerd. Wie de wallpaper in hoge kwaliteit (HD) wil ontvangen, mag steeds een mailtje sturen naar [email protected]

Wat is een wallpaper?

Een wallpaper is een digitale foto die mensen kunnen instellen als bureaubladachtergrond. Op het internet zijn miljoenen, mogelijk miljarden wallpapers te vinden. Sommige wallpapers zijn betalend, anderen zijn dan weer gratis te verkrijgen. De onderwerpen van wallpapers kunnen erg divers zijn. Zo bestaan er wallpapers van ruimteweer, bekende steden tot indrukwekkende wolkenformaties. Ontdek in dit artikel enkele gratis wallpapers voor weerliefhebbers. Met een simpele muisklik heb je meteen een andere sfeer in huis.

1 van de meest gekende wallpapers ter wereld. Het beginscherm van Windows XP.

Hoe installeer je een wallpaper op je computer?

Voor Windows 10 navigeer je naar het bureaublad, aanpassen naar persoonlijke voorkeur en achtergrond. In dit scherm kan je kiezen voor een diavoorstelling van je favoriete foto’s die om de zoveel tijd zichtbaar zijn op je bureaublad. Je kan ook kiezen om een afbeelding te kiezen die voor altijd op je bureaublad blijft staan.

Ben je een Mac gebruiker, dan is het mogelijk nog gemakkelijker. Navigeer naar  => systeemvoorkeuren => bureaublad en schermbeveiliging. Hier kan je dan foto’s selecteren die op je Mac staan. Wil je liever een digitale weerfoto gebruiken vanop het internet, dan kan je de foto op je bureaublad slepen en de rechtermuisknop gebruiken. Selecteer daarna ‘voorzieningen’ en ‘bureaublad’ en je achtergrond wordt gewijzigd!

Wallpapers voor weerliefhebbers

1 van onze favoriete wallpapers voor mensen die houden van onweer is zeker onderstaande foto. We zien een prachtige bliksemontlading die vertrekt vanaf de basis van de wolk en een weg zoekt naar het aardoppervlak. We spreken van een Cloud-to-ground bliksemontlading. Deze bliksems zijn het gevaarlijkst voor een inslag.

Wallpaper #1

Naast natuurgeweld is er uiteraard ook publiek voor een sereen en visueel prachtig palet aan kleuren. De lente en de herfst lenen zich uitstekend voor een prachtige wallpaper. De verschillende kleuren bij het ontluiken van de natuur kunnen ons met verstomming slaan! Wat dan gezegd van de herfst waarin oranje en rode tinten zorgen voor een feeëriek schouwspel. 2 must-have wallpapers!

Wallpaper #2

Dankzij een perfecte belichting krijgt het wolkendek aan de onderzijde een mooie oranje gloed. Samen met het contrast van opklaringen in de verte is dit echt een bijzondere weerfoto.

Wallpaper #3

Een heerlijk fris kleurenpalet tijdens de lente. Deze wallpaper is ook uitermate geschikt voor een bureaublad dankzij de donkere tinten in de kleuren. De verschillende elementen op het bureaublad blijven goed leesbaar.

Mag het eens iets anders zijn? Wat denk je van onderstaande wallpaper? Het poollicht leent zich uitstekend tot bureaubladachtergrond vanwege de donkere tinten. De verschillende bestanden en mappen zijn daardoor goed zichtbaar. Merk op dat deze foto zowel landschap als sneeuw als aurora borealis combineert! Zeldzaam.

Wallpaper #4

Bijzondere foto van poollicht in combinatie met een grillig landschap.

Afsluiten doen we, hoe kan het ook anders, met een mooi stilleven. Dit zijn klassiek toppertjes onder de wallpapers omdat met een lange sluitertijd een soort van vertraging in het beeld wordt aangebracht. Ze brengen dan ook altijd rust wanneer het soms hectisch werken is aan de computer. Een aanrader voor de personen die rust nodig hebben.

Wallpaper #5

Met een prachtig kleurenpalet, een mooie compositie en een heerlijke reflectie in het water is dit mogelijks de mooiste weerfoto voor een bureaubladachtergrond.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

15 uur geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

3 dagen geleden - 2 min. lezen