5 mei 2021 - 3 min. lezen
1 reacties 1

Liefhebber van het weer of ken je iemand in je vriendenkring? Dan hebben we vandaag een ideaal gadget voor de weerliefhebber. Naast weerstations bestaat er ook zoiets als een stormglas of een donderglas. Je kan deze gadget al enkele maanden ontdekken via onze onweerradar. Door de vele geïnteresseerden hebben we beslist om er vandaag wat meer over te schrijven. Wat is een stormglas precies en waarom is het zo cool om in huis te hebben?

Een stormglas in actie! Wil je dit ook in huis? Bestel onderaan.

Wat is een stormglas?

Sinds jaar en dag is het weer voorspellen iets wat ons altijd interesseert. Of we nu kijken naar het weerbericht op TV of het weerbericht horen op de radio, een weersvoorspelling blijft bijzonder interessant. Sommige mensen kiezen voor een weerstation om de actuele weertoestand te ontdekken en eventueel een meerdaagse weersverwachting af te lezen. Wanneer je een weersverwachting op een coole manier wil bekijken, dan komt een stormglas op het toneel.

Voorbeeld van een stormglas in diverse afmetingen

Een stormglas is een glazen object gevuld met een doorzichtige vloeistof en kristallen. Bij een verandering van het weerbeeld zullen de kristallen in de stulp een bepaalde vorm aannemen waardoor je een weersverandering kan zien aankomen. Niet via allerlei cijfertjes op een digitaal weerstation of een app, maar gewoon door naar het glas te kijken. Hoe cool is dat!

Kristallen veranderen naarmate het weerbeeld wijzigt!

Hoe gebruik je een stormglas?

Bij het uitpakken van een stormglas moet je uiteraard voorzichtig zijn. Het object bestaat uit glas en is breekbaar. Kies daarna een ruimte waar je het stormglas wil plaatsen. Dankzij de mooie vormgeving is het een ideale aanvulling voor een mooi interieur. Eénmaal geplaatst, moet de sfeervolle weersvoorspeller haar werk doen.

Meestal duurt het enige tijd vooraleer het stormglas zijn werking kan doen. Sommige fabrikanten geven een tijd aan van 2 weken vooraleer de vloeistof optimaal kan werken. Hieronder leggen we alvast uit wat de verschillende vormen van kristallen betekenen voor een weersverwachting:

  1. vloeistof helder in het stormglas? = hoge kans op zonnig en helder weer
  2. vloeistof wordt troebel? = hoge kans op bewolkt weer
  3. kleine puntjes in de vloeistof? = binnenkort kan het gaan regenen
  4. kleine sterren in de vloeistof tijdens zonnig weer? = sneeuw op komst
  5. onderaan in het stormglas kristallen? = vriesweer lonkt

Waar kan ik een stormglas bestellen?

Ken je iemand die bijzonder blij zou zijn met dit gadget in de woonkamer of op het bureau? Wij hebben alvast uitgezocht waar je een stormglas kan aankopen. Er zijn diverse maten en vormen beschikbaar voor ieder zijn smaak. De werking blijft bij de meeste objecten hetzelfde. Ontdek hieronder enkele exemplaren!

Ben je dus op zoek naar een origineel cadeau? Dan kan je hier zeker iemand plezier mee doen! Heb je ééntje in huis? Laat het ons weten via [email protected]! 😍

Sommige linkjes bevatten affiliate

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken