12 maart 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Een heerlijke dag achter de rug. Althans voor het centrale deel van de provincies West en Oost-Vlaanderen. Daar werd het deze namiddag vlot 15°C met in Waregem (zuiden van West-Vlaanderen) een heerlijke uitschieter richting 18.4°C (weerstation Waregem). Aan de Belgische kust en in delen van Zeeland werd het vandaag allesbehalve lente. Daar bleef de temperatuur ver achter met omstreeks 15:00 maxima in die regio rond 6-7°C. De reden hiervoor was een groot mistveld dat ontstond boven de koude Noordzee.

Het ontstaan van een ‘zeevlam’

In samenwerking met de ‘warme’ bovenluchten werd er algauw een grijs wolkenveld gevormd dat die regio’s flink zou beïnvloeden. Merk trouwens op dat het KMI het deze keer opnieuw bij het rechte eind had met hun weersverwachting (11°C als gemiddelde in de provincie West-Vlaanderen). Onderstaande afbeelding toont ons het inkomende mistveld dat zich als het ware ontfermde over de gehele westkust en later ook westhoek. In die regio liep de temperatuur flink terug en werd het volledig grijs.

Mistveld op satellietbeeld (België)

Bron kaartjes: sat24.com en infoclimat.fr

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken