15 maart 2015 - 2 min. lezen 3 reacties

Goed nieuws voor de liefhebbers van aangename temperaturen. Ga het de komende dagen niet gaan zoeken in het zuiden van Europa, maar blijf gewoon in België en Nederland. De weergoden hebben namelijk ‘goesting’ in een forse uitsmijter wat de temperatuur betreft. Vooral dinsdag en ook woensdag worden volgens het Amerikaans weermodel op en top lente!

Afgelopen dagen kregen we te maken met hogedruk boven Scandinavië en een aanvoer van vrij koude luchtmassa’s uit het oosten van Europa. In het zuiden van Europa (regio Italië) was een lagedrukgebied verantwoordelijk voor regen- en onweersbuien. Ook de zuidelijke flank van de Alpen konden een nieuwe lading sneeuw verwelkomen.

Dinsdag lokaal tot 18 graden

Komende dagen staan in het teken van een moeras aan hogedruk- en lagedrukgebieden boven Europa. Met een zwakke luchtstroming uit het zuiden kan het kwik op dinsdag en woensdag klimmen tot een zalige 18°C. De hoeveelheid zonneschijn die op deze dagen maximaal is zal zeker ook een handje helpen om ons opnieuw in een gevoel van lente te dompelen. Voor ons niet gelaten, ware het niet dat het vanaf donderdag opnieuw steil bergaf gaat met het algemeen weerbeeld. De trend kan u volgen via onze gratis tool: het weer op uw locatie.

dinsdag lokaal tot 18 graden

Zonsverduistering komt in gevaar

Op dit moment wordt er enorm gezocht naar waar en wanneer je de zonsverduistering kan waarnemen in de Benelux. Grappig om te weten is dat er bij een zonsverduistering ook zonneschijn moet aanwezig zijn. En net dat laatste gaat een probleem worden volgens diverse weermodellen. Een storing vanaf het noordwesten van Nederland trekt richting het zuidoosten (regio Duitsland). Hiermee gepaard gaande zien we vrij veel bewolking in de huidige modeldata. Het zou zelfs volledig betrokken tot zwaarbewolkt zijn in de periode dat de zonsverduistering maximaal is. Toch maar even het vliegtuig nemen?

eclips op vrijdag
Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken