14 maart 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Voor ik een weerupdate plaats, wil ik graag mijn medeleven betuigen aan de slachtoffers en ouders van het tragisch ongeval in Sierre. Daar verloor gisteren omstreeks 21:00 een bus de controle over het stuur met desastreuze gevolgen. Laat de samenhorigheid tussen de mensen een uniek symbool vormen van steun en toeverlaat. NoodweerBenelux wil hierin deelnemen.

Een blik op de huidige weersituatie leert ons dat het op dit moment helder is in grote delen van België. De aanvoer van drogere landlucht uit oostelijke richtingen is hier de grote oorzaak.

Gladheid loert om het hoekje

Doch wordt het in het tweede deel van komende nacht opletten geblazen. Tijdelijk kan er zich nevel en mist vormen (tussen 03:00 en 07:00) en met een gestage daling van de temperatuur richting het vriespunt kan dat gevaarlijke situaties in het verkeer opleveren. Morgenvroeg moet u dus beducht zijn op enkele rijm of ijsplekken (veroorzaakt door aanvriezende nevel en mist).

In de loop van de voormiddag klaart het dan opnieuw uit en wordt het een schitterende lentedag met maxima rond 19/20°C. Deze weersituatie werd vorige week reeds besproken op uw vaste webstek voor noodweer in de Benelux.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken

De invloed van het weer op Formule 1

3 dagen geleden - 5 min. lezen
27

Donderdag regen en veel wind, maar hoeveel?

20 februari 2024 - 4 min. lezen