Gladheid loert om het hoekje

Voor ik een weerupdate plaats, wil ik graag mijn medeleven betuigen aan de slachtoffers en ouders van het tragisch ongeval in Sierre. Daar verloor gisteren omstreeks 21:00 een bus de controle over het stuur met desastreuze gevolgen. Laat de samenhorigheid tussen de mensen een uniek symbool vormen van steun en toeverlaat. Noodweer.be wil hierin deelnemen.

Een blik op de huidige weersituatie leert ons dat het op dit moment helder is in grote delen van België. De aanvoer van drogere landlucht uit oostelijke richtingen is hier de grote oorzaak.

Gladheid loert om het hoekje (opgepast)

temperatuur gladheid

Doch wordt het in het tweede deel van komende nacht opletten geblazen. Tijdelijk kan er zich nevel en mist vormen (tussen 03:00 en 07:00) en met een gestage daling van de temperatuur richting het vriespunt kan dat gevaarlijke situaties in het verkeer opleveren. Morgenvroeg moet u dus beducht zijn op enkele rijm of ijsplekken (veroorzaakt door aanvriezende nevel en mist).

In de loop van de voormiddag klaart het dan opnieuw uit en wordt het een schitterende lentedag met maxima rond 19/20°C. Deze weersituatie werd vorige week reeds besproken op uw vaste webstek voor noodweer in de Benelux.

UPdate (7:44): fris in België

koude temperatuur

Bron kaartje: infoclimat.fr

Lees ook eens:

Nachtvorst in april en de eerste 20 graden in zicht

De afgelopen dagen hadden we regelmatig te kampen met nachtvorst. Op enkele plekken in het oosten van Nederland en de Ardennen kwam het plaatselijk zelfs tot matige vorst op neushoogte. Uiteraard is het bij vorst in het lenteseizoen steeds oppassen voor...

YoniLees dit artikel >
Zacht lenteweer in aantocht!

De afgelopen dagen verliepen zeer zonnig in de Benelux, maar wel iets te fris voor de tijd van het jaar. De temperaturen schommelden vaak rond 10 graden, waar we normaal recht hebben op 12-13 graden. Daar wordt aan gewerkt. Vanaf zondag halen we 18 tot...

Matthias BarbierLees dit artikel >