16 februari 2017 - 3 min. lezen 4 reacties

Wat een dagen hebben we beleefd afgelopen 24-48 uur. Dankzij een hogedrukgebied boven Centraal-Europa werden zachte luchtmassa’s uit het noorden van Afrika richting het noorden van Europa gestuwd. Van winterweer is er dan ook geen sprake. Op woensdag 15 februari klom het kwik onder leiding van een zachte luchtcirculatie uit het zuiden naar kwikstanden tot 16°C. Later op woensdag trok een buienlijntje met de nodige windschering over het uiterste zuidwesten van de Benelux met indrukwekkende wolkenformaties.

Hogedrukgebied beschermt Benelux

Liefhebbers van sneeuw en vrieskou zullen de komende 5-7 dagen op hun tanden moeten bijten. Dankzij uitlopers van het hogedrukgebied nabij de Azoren krijgen we een wisselend weerbeeld voor de kiezen met van tijd tot tijd lichte regen afgewisseld met zonneschijn. Mensen die op zoek zijn naar de weersverwachting voor een specifieke locatie kunnen terecht op de vernieuwde pagina van het weer op locatie. Leuke feature is dat ook de pretparken in de Benelux bereikbaar zijn.

hogedrukgebied beschermt Benelux tegen regenzones
Data van het Amerikaans weermodel toont de kern van een secundair hogedrukgebied boven de Benelux. Dankzij het primair hogedrukgebied nabij de Azoren in het westen een solide configuratie voor een vrij stabiel weerbeeld. Storm hoeven we niet te verwachten aangezien de straalstroom vrij noordelijk ligt.

Verandering richting eind februari?

Met grote zin voor nuance bekijken we ook graag eens de weerkaarten richting het einde van februari. Het Amerikaans weermodel GFS zinspeelt op een verandering van het weerpatroon waardoor noordwestelijke luchtcirculatie tijdelijk vat krijgen op de Benelux. Dat impliceert een toenemende kans op winterse buien. Voor een echt koude periode met langdurige sneeuwval en temperaturen onder het vriespunt wordt het stilaan uitkijken naar de winter van 2017-2018.

noordelijke luchtcirculatie zorgt voor winterse buien
Rond 23-24 februari 2017 wordt een licht winters intermezzo geschetst door het Amerikaans weermodel. De temperaturen op 1500 meter koelen significant af wat de kans op winterse neerslag doet toenemen.

Wij breiden het team uit!

Ben je altijd al gebeten geweest door de weerkunde en heb je ervaring met het schrijven van teksten? Wij zijn op zoek naar 1 à 2 extra bloggers die tijdens de week geregeld tijd kunnen vrijmaken om de bezoekers te voorzien van de allerlaatste informatie. Zin voor actualiteit, een neus voor spelling en kennis van de weerkunde in alle facetten is een enorme surplus. Neem bij interesse gerust contact op met ons via [email protected].

Wat bieden wij?

Naast een schitterend team zorgen we ook voor opleiding tot het worden van een weerexpert en blogger. Je deelt je verhalen met onze sociale media die ruim 100.000 volgers bereikt. Hierdoor kan je je rol als professional volledig benutten. Bij een ronduit indrukwekkend artikel is het ook mogelijk dat de nationale pers binnen België en in het buitenland je schrijfstijl opmerkt.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

4 dagen geleden - 3 min. lezen