18 juni 2021 - 3 min. lezen
0 reacties 0

Komende maandag, 21 juni 2021, spelen zowel Nederland als België hun 3e en laatste groepswedstrijd. Nederland speelt tegen Noord-Macedonië, terwijl België het tegen Finland opneemt. Nederland is al door als groepshoofd en ook België kan de groepswinst al ruiken. Kan het weer nog voor spektakel zorgen?

Deelnemen aan discussie? Ben je geïnteresseerd om deel te nemen als weeramateur of liefhebber van het weer aan het weerforum? Onderaan dit artikel krijg je bliksemsnel & gratis toegang tot alle reacties. Je kan ook je eigen weerfoto’s uploaden.

Weersverwachting 3e groepswedstrijd

Noord-Macedonië – Nederland

Klimatologie Amsterdam

Het Nederlands Elftal speelt alle drie zijn groepswedstrijden in de Johan Cruyff Arena in Amsterdam. Als we kijken naar de klimaatclassificatie door Köppen, valt Amsterdam onder een gematigd zeekimaat (Cfb). Een gebied moet aan de volgende voorwaarden voldoen om als Cfb geclassificeerd te worden:

  • De koudste maand moet gemiddeld boven 0 °C zijn.
  • De warmste maand moet een gemiddelde temperatuur onder 22 °C hebben.
  • Ten minste vier maanden moeten gemiddeld boven de 10 °C blijven.
  • Geen significant verschil in neerslag door het jaar heen.

Weersverwachting Noord-Macedonië – Nederland

Het startsignaal voor de wedstrijd Noord-Macedonië – Nederland klinkt op maandag 21 juni 2021, om 18:00 uur in Amsterdam. Maandag belooft een wisselvallige dag te worden. De temperatuur ligt een stuk lager dan de afgelopen dagen. Het wordt maximaal 21-22 graden. Bovendien blijft het niet droog. Gedurende de dag vallen er een aantal buien. De wind is matig van kracht (3-4 Bft) en komt uit het noordwesten tot noorden.

Nederland en Noord-Macedonië stonden vier keer eerder tegenover elkaar. Het onderlinge resultaat is, misschien wel verrassend, 2 overwinningen voor Nederland en 2 gelijke spelen. Kan Noord-Macedonië stunten, of gaat Nederland aan het doelsaldo werken?

Finland – België

Klimatologie Sint-Petersburg

België speelt de laatste groepswedstrijd uit tegen Finland, in Rusland. Net als tijdens de eerste groepswedstrijd, is het Krestovskistadion in Sint-Petersburg opnieuw het strijdtoneel. Als we kijken naar de klimaatclassificatie door Köppen, valt Sint-Petersburg onder vochtig continentaal klimaat (Dfb). Een gebied moet aan de volgende voorwaarden voldoen om als Dfb geclassificeerd te worden:

  • De warmste maand moet kouder zijn dan 22 graden.
  • De koudste maand moet kouder zijn dan 0 graden.
  • Ten minste vier maanden moeten een gemiddelde temperatuur hebben van meer dan 10 graden.
  • Er mag geen significant verschil bestaan in neerslaghoeveelheden tussen de maanden (geen droge periode).

Weersverwachting Finland – België

België trapt zijn derde en laatste groepswedstrijd af op maandag 21 juni 2021, om 21:00 uur. Zoals eerder gezegd gebeurt dit in Sint-Petersburg. De maximumtemperatuur ligt maandag rond 31 graden. Om 21:00 uur is het kwik gezakt tot ongeveer 25 graden. De zon domineert het weerbeeld. De kans op regen is klein. Ook staat er weinig wind (1 Bft uit het zuidwesten tot zuiden). Het zal daardoor nog warm aanvoelen. Hier zouden de spelers wel eens last van kunnen hebben.

Finland en België zijn elkaar al 11 eerder tegengekomen. Het onderlinge resultaat is in het voordeel van Finland. Finland won 4 duels, België 3 en nog eens 4 wedstrijden eindigden in een gelijkspel. België heeft al sinds 1968 niet meer gewonnen van Finland. Is België in staat om deze lange reeks te beëindigen?

Laat hieronder in de reacties jullie voorspellingen voor de beide wedstrijden achter! We zijn benieuwd naar jullie inzichten!

Gastblog

Door Gastblog

Expert in weer en klimaat of een ander boeiende niche in de wetenschap? Geregeld worden wetenschappers aan het woord gelaten via een gastblog.


Verder lezen

Alles bekijken