26 mei 2022 - 2 min. lezen
0 reacties 0

Wie ruimtevaart zegt, zegt al snel SpaceX van Elon Musk en de contracten met Nasa. Er liggen echter nog meer kapers op de kust om de ruimtevaart verder te veroveren. Het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartbedrijf The Boeing Company heeft eerder deze week succesvol een onbemand ruimtevaartuig op Aarde laten landen. Dat betekent goed nieuws voor de verdere exploratie van de ruimte en commerciële reizen.

Boeing, een grote speler in de luchtvaart!

Wie Boeing enkel kent van passagierstoestellen moet zijn kennis dringend wat upgraden. De Amerikaanse firma is ook actief in het leveren van vrachttoestellen en heeft takken in de militaire sector. In 2018 haalde het bedrijf een duizelingwekkende omzet van 100 miljard dollar. Ze hadden toen ongeveer 800 toestellen afgeleverd aan klanten. Wanneer je weet dat er nog contracten actief zijn voor meer dan 5900 toestellen, weet je dat het bedrijf nog flink wat werk zal verzetten. In totaal is het bedrijf meer dan 150.000 medewerkers sterk. Van een gigant gesproken in de luchtvaart!

1 van de eerste modellen van Boeing. Het model C was het eerste commercieel succesvolle model.

Starliner als concurrent voor Dragon van SpaceX

Dat er een grote wedloop is voor het versieren van NASA is al langer geweten. Niet alleen SpaceX en Boeing maken de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie het hof. Met de lancering van de Atlas V raket en de capsule Starliner is Boeing in de laatste fase terechtgekomen om Amerikaanse astronauten richting het Internationaal Ruimtestation (ISS) te brengen. Als de OFT-2 (Orbital Flight Test-2) succesvol verloopt, kan de laatste stap worden genomen! Spannend!

De lancering van de Atlas V raket en de Starliner stond gepland op donderdag 19 mei 2022. De lancering gebeurt op het Cape Canaveral Space Force Station in Florida. Met deze laatste proef is het controleren van alle processen vanaf de grond, navigatie, docking en overall performance essentieel.

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken