0

Deze checklist is er om je huis op de winter voor te bereiden door snelle en gemakkelijke tips toe te passen om je woning winterbestendig te maken tijdens de koudste maanden van het jaar. Laten we eerlijk zijn, we hebben allemaal een druk leven en eraan denken om ramen af ​​te dichten en leidingen in te pakken is veel werk als je in verschillende richtingen wordt getrokken. Alsnog is het voorbereiden van je huis op de winter net zo belangrijk als je opstalverzekering vergelijken, dus het is zeker een goed idee om de onderstaande tips toe te passen. 

Knip de boomtakken

Het laatste wat je nodig hebt, is een grote boomtak die tijdens de zware wintersneeuw op je huis valt. Erger nog, een zware boom kan volledig omvallen onder het gewicht van de sneeuw. Overhangende takken en grote takken snoeien is een relatief eenvoudige manier om je huis te beschermen en winterklaar te maken met weinig tot geen kosten in tijd of energie.

Isoleer de ramen

Ramen die niet goed zijn afgesloten, maken het bijna onmogelijk om je huis goed te verwarmen. Luchtlekken, gaten die water en vocht binnenlaten en loszittende ramen zullen niet alleen je woning beschadigen, maar ook je energierekening drastisch verhogen. Er zijn een paar snelle, gemakkelijke en goedkope manieren om je ramen te isoleren. Zo zou je gebruik kunnen maken van weerstrips voor dit doeleinde. Deze producten zullen de naden van een raam afdichten. Ook kun je nagellak gebruiken om scheuren te vullen of kies voor krimpfolie zodat je de luchtstroom kunt blokkeren.

Bescherm je huis tegen sneeuwval en vrieskou

Controleer het dak en de goten

Een goede afwatering is een van de manieren om je huis voor te bereiden op de winter. Een manier om dit te doen, is door je dak op schade te controleren en ervoor te zorgen dat er geen versleten plekken, kapotte dakspanen of opeenhoping van puin zijn. Vervolgens wil je de goten en regenpijpen controleren om er zeker van te zijn dat ze schoon zijn en goed stromen. Zo kunnen water en sneeuw snel van je huis weglopen en worden verdere problemen voorkomen.

Laat je open haard inspecteren

Als je het geluk hebt om in de winter een werkende open haard te hebben, zal je huis waarschijnlijk een stuk warmer blijven. Het is echter een goed idee om de haard te laten inspecteren om er zeker van te zijn dat deze naar behoren werkt. Een typische inspectie omvat alle belangrijke onderdelen van je schoorsteen, dak en open haard om problemen te voorkomen wanneer je je eerste vuur start zodra de winter begint.

Als je er met deze tips voor hebt gezorgd dat alles in en om je huis veilig is, ben je klaar om de volgende strenge winter te doorstaan. Er zijn desondanks nog veel meer manieren om je huis lekker warm te maken de volgende keer dat je je huis winterklaar maakt. Zo is het isoleren van de muren van je woning bijvoorbeeld een aanrader, al kost dit flink meer geld dan de tips die hierboven genoemd zijn. 

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

15 uur geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

3 dagen geleden - 5 min. lezen

Saharastof versnelt smelt in de Alpen

4 dagen geleden - 4 min. lezen