26 december 2013 - 1 min. lezen 1 reacties

Enkele weken terug werd er geklaagd over te weinig sneeuw in de Alpen (zie ook dit bericht). Dat lijkt de afgelopen 24 uur voltooid verleden tijd met de intrede van Koning Winter op zowat alle belangrijke plaatsen. Frappant is wel dat gebieden in Oostenrijk nog steeds te kampen hadden tot gisteren met een sterke Föhn en dus weinig kansen op ‘wit goud’. Inmiddels is dit ook aan het veranderen met een dalende sneeuwgrens (600 – 1300 meter).

Eindelijk sneeuw voor de Alpen

sneeuw voor de alpen

Van lente naar pure winter

Dat de winter heel snel kan invallen bewijst onderstaande animatie van 2 plaatjes. De Feldberg (gelegen aan de noordkant van de Alpen) lag er in de ochtendperiode op 25 december nog grotendeels groen bij. Enkele uren later was dat niet meer het geval met zware sneeuwval en zeer slechte condities voor de automobilist. Hallucinant.

bak sneeuw feldberg

De komende uren blijft de sneeuwval zich vooral concentreren op Oostenrijk en de Franse Alpen. Daar viel de afgelopen uren al wat sneeuw, maar daar komt vermoedelijk nog 10 tot 20 cm extra bij. Niet zoveel, maar wel genoeg om aan wintersport te doen (al dan niet tijdelijk).

Delen


Verder lezen

Alles bekijken