30 augustus 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag wordt voorlopig de beste dag van de 3-daagse. Een zwakke zuidelijke stroming voert zachte lucht aan in de hoogte en dat resulteert in maxima die dichtbij 25°C zullen liggen. Het blijft vrijwel droog. In de voormiddag domineren opklaringen het Belgisch grondgebied. Dankzij deze zonnige perioden kan het kwik al gauw stijgen richting 20°C. De wind waait meestal zwak tot matig uit zuidelijke richtingen.

Weerbericht 29 augustus (namiddagperiode)

De namiddag wordt gekenmerkt door een hemel die vergezeld wordt van cumuli. Deze stapelwolken zijn zeer onschuldig en lossen geen neerslag. De zon is natuurlijk ook nog steeds van de partij en dat laat de maxima stagneren rond 24, lokaal 25 graden. De wind blijft onveranderlijk uit zuidelijke richtingen waaien en neemt later iets in kracht toe.

In de avondperiode trekt een front over het land zonder noemenswaardige neerslag. De temperatuur echter maakt een grote duik naar beneden en dat gaan we goed voelen. Een extra trui tijdens een buitenactiviteit zal geen overbodige luxe zijn.

Het weerbericht nog meer in detail?

Curieus naar het weerbericht voor ruim 800.000 plaatsen in Europa? Check onze nieuwste pagina, het weer op uw locatie die het weerbeeld voor de komende uren en dagen heel simpel aan u voorstelt.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken