28 november 2012 - 2 min. lezen 4 reacties

Deze ochtend hebben we te maken met een tweedeling in België. In het uiterste westen val er regelmatig een bui of zijn periodes met lichte regen niet uitgesloten. In het centrum en oosten is er meer ruimte voor opklaringen. De temperaturen aldaar zijn dan ook een stuk lager (2-3 graden). De wind waait zwak uit noordwestelijke richtingen en voert frissere lucht aan op 1499 m (850hPa).

Weerbericht 28 november

Het wisselvallige weerbeeld breidt zich de komende uren uit naar het oosten van België. Ook daar is in de voormiddag kans op enkele buien (zonder al te grote intensiteit). De temperatuur schommelt in de voormiddag tussen 5 – 8 graden en de wind waait zwak tot matig uit noordelijke richtingen. De eerste uren van de ochtend is er nog kans op enkele mistbanken.

Op en na de middag weinig verandering in de weersituatie. De temperaturen behalen maximaal 9°C. Telkens is er ook kans op wat neerslag. Later vanavond gaan de buien op de Ardense hoogten geleidelijk aan winters worden. (natte) sneeuw is dan niet uitgesloten. Elders blijft de neerslag regen.

Relevante artikelen rond winterweer

Delen


Verder lezen

Alles bekijken