29 augustus 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag bevinden we ons in een overgangsfase tussen enerzijds wisselvallig weer dat het weekend domineerde en anderzijds stabiel zomerweer dat we de komende dagen (tijdelijk) zullen mogen verwelkomen. Een blokkade waarbij er gedurende langere tijd een minder weerbeeld manifesteert is niet zo uitzonderlijk. Het kan ontstaan in de zomer, maar ook evengoed in de winterperiode. Vooral in dat laatste seizoen kan de winter ongemeen hard uit de hoek komen met wind uit het noordoosten.

Het omgekeerde is ook mogelijk en dat is dat er zich een west-circulatie in gang zet waardoor we een zeer zachte winter voor de kiezen krijgt.

Weerbericht 28 augustus

De ochtendperiode verloopt op de meeste plaatsen bewolkt met hier en daar een spat regen. Vanuit het westen nadert een buienlijntje en dat zorgt tijdelijk voor wat meer intense regenval. De regenhoeveelheden blijven sowieso beperkt. In de voormiddag blijven de temperaturen ondanks een ‘hoge’ temperatuur op 1499 m schommelen tussen 15-20 graden. De wind waait matig uit zuidelijke richtingen.

Op de middag en in de namiddag verschijnen er van over de Noordzee brede opklaringen. Deze zullen logischerwijs eerst het westen laten genieten van zonneschijn en stijgende temperaturen. Pas later in de namiddag komt ook het oosten aan de beurt. De temperaturen behalen maxima rond 23°C. De wind neemt iets in kracht af en waait nog steeds uit het zuiden.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

3 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

5 dagen geleden - 2 min. lezen