29 juni 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag staat er een serieuze onweerskans op het programma. Vanuit Frankrijk komt in de loop van de voormiddag een convergentielijn opzetten die kan genieten van flink hoge temperaturen en een onstabiele omgeving (cape gemakkelijk boven 2000 j/KG). De parameters ogen dus bijzonder goed voor een gestructureerd complex met een hoge bliksemactiviteit, hagel en/of wateroverlast.

Zomers weerbericht

Ik verwacht op de meeste plaatsen temperaturen tussen 25°C en 30°C met af en toe opklaringen en een zwak tot matige bries uit het zuiden tot zuidwesten. In de namiddag draait de wind geleidelijk aan richting het zuidwesten en wordt er koelere lucht aangevoerd. Tijdens onweersbuien is het natuurlijk opletten voor de automobilisten (aquaplanning en slechte zichtbaarheid). Na 20:00 stabiliseert de hele situatie zich.

Waar kan ik het onweer live volgen?

Buien met onweer volgen in België en Nederland kan via verschillende websites! Wij hebben op deze weersite gekozen voor een eigen onweerradar de ontladingen in beeld brengt. U kan dat bekijken via bliksem in detail onder het vakje ‘onweer’.

Extra handig is de functie om in te zoomen. Zo kunnen stormjagers nog beter de locatie van de onweersbuien inschatten en eventueel hun route wijzigen om te ontsnappen aan de meest hevige kern.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken