28 mei 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

We mogen niet klagen deze maand. Extreem weer fanaten alsook de zonnekloppers konden vooral de laatste twee weken van deze maand genieten van de pracht van de natuur. Gisteren, eergisteren en de dag daarvoor konden we overal in België maxima noteren boven 25°C. Mochten we vandaag een 30°C kunnen bereiken, dan is een hittegolf niet echt meer veraf. Zover zal het helaas niet komen, want de luchtdruk zal vanaf morgen in onze omgeving beginnen dalen met een toenemende kans op neerslag en lagere temperaturen.

Tijdelijk warme periode

Op de volgende weerkaarten zien we dat het mooie en vooral warme weer in onze omgeving ontstaat door een kern van hogedruk nabij onze landsgrenzen. Deze hogedruksituatie maakt vanaf woensdag plaats voor een lagedrukgebied met gevoelig frissere temperaturen, al dan niet tijdelijk van aard. Jammer, maar de warme periode is alweer gedaan.

hogedrukinvloed (einde warme periode)

De onderstaande weerkaart toont het lagedrukgebied in de omgeving van Duitsland/Polen mooi aan. Met een noordoostelijke stroming blijven de maxima op donderdag en vrijdag gemakkelijk onder 15°C. Dat wordt dus flink aanpassen met de afgelopen 3-4 dagen in het achterhoofd.

lagedrukgebied nabij

Of deze situatie zich opnieuw enkele weken zal handhaven is moeilijk te zeggen, maar voorlopig ga ik uit van een herstel na het komende weekend.

Relevante artikelen omtrent warm weer

Bron weerkaartjes: meteociel.fr – wetterzentrale.de

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken