27 november 2012 - 2 min. lezen 3 reacties

We bevinden ons deze ochtend duidelijk in een andere luchtsoort. Gisteren haalden we in de ochtend nog vlot de kaap van 9 graden terwijl we nu (9:05) mogen tevreden zijn met 7.1°C (streek van Waregem). Dat zal zo’n beetje de trend zijn voor de rest van deze week. Steeds afkoelende temperaturen en later zelfs enkele winterse buien (in de Ardennen sneeuwbuien). Wie graag de uitkomsten leest van de weermodellen deze ochtend, kan onderaan dit artikel terecht.

De ochtend verloopt op de meeste plaatsen bewolkt met afwisselend enkele opklaringen. In het Vlaamse binnenland schommelt de temperatuur rond 8°C. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen. In het zuidoosten en aan de kust is er kans op een enkele bui. Er is geen gevaar voor nevel of mist.

Op en na de middag behouden we het wisselvallig weerbeeld. De temperaturen blijven stabiel en halen maximaal 9 graden waar de zon goed kan doorbreken. Elders blijft het koeler. De wind blijft zwak tot matig waaien uit zuidelijke sectoren. Lokaal is er wat lichte regen of motregen mogelijk. Kortom: een druilerige dag voor de boeg.

EXTRA: en dan begaven de weermodellen. Deze ochtend kunnen we stellen dat de zachte lucht uit het westen het pleit weeral zal winnen van de koudepoel die zich de komende week gaat installeren over centraal en West-Europa. Na komend weekend komen Atlantische depressies opzetten met een dooi-aanval en hogere temperaturen. Echter, op dat moment zien we opnieuw een poging tot hogedrukvorming boven de Atlantische Oceaan met mogelijks een nieuwe (korte) winterprik.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Hoge UV-index is niet zonder gevaar

6 uur geleden - 4 min. lezen
9 Prognose

Weersverwachting komende dagen: warm zomerweer, later koeler

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

3 dagen geleden - 5 min. lezen