25 oktober 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Het mooie en aangename najaarsweer zijn we vanaf vandaag op de meeste plaatsen kwijt. Een wolkenband beïnvloedt vandaag het noorden van België en ook de maxima scoren heel wat minder hoog dan dat we gewend waren. Bereid u maar voor op komend weekend, want dan zullen de maxima geen 10 graden meer halen… Brrr..

Weerbericht 25 oktober

Deze ochtend wisselen wolkenvelden en opklaringen elkaar af. De temperaturen schommelen in de voormiddag tussen 10 tot 13 graden en vooral in het zuidoosten is er beduidend meer kans op enkele opklaringen. In Vlaanderen blijft het meestal bewolkt tot zwaarbewolkt. De wind waait zwak tot matig uit noordoostelijke hoek.

Op en na de middag blijven opklaringen en wolken elkaar afwisselen. Het is niet uitgesloten dat er tijdelijk wat motregen gaat vallen, maar veel stelt het allemaal niet voor. De maxima worden bereikt voor 16:00 en schommelen rond 14-15 graden. Daarmee doen we er toch direct een vijftal graden af in vergelijking met gisteren. Toen werd het amper 7-8 graden.

In de vooravond en nachtperiode schuift de verzwakte storing verder op richting het zuiden. Vanuit het noorden wordt het dan geleidelijk aan helder. De wind neemt iets in kracht toe en waait nu meestal matig.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

1 dag geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

4 dagen geleden - 5 min. lezen