25 oktober 2012 - 2 min. lezen 1 reacties

Spannende weerkaarten! De recentste uitdraai van het Amerikaanse weermodel (zie ook expert-weerkaarten op deze website) laat vanaf vrijdag (morgen dus) een instroom zien van gevoelig koudere lucht uit het noorden. In de Benelux dalen de temperaturen op 1499 m (850 hPa) richting -4 tot -6°C. Wie meer informatie wenst over de weerkaarten lezen en interpreteren, kan terecht in ons artikel ‘hoe winterkaarten lezen‘?

Sneeuwkans voor de Ardennen

Blauwe icoontjes wijzen op winterse neerslag.

Boven 200 m en in de Ardennen zou dat later op vrijdag en in het weekend genoeg zijn voor (kortstondige) sneeuwval welke tijdelijk kan blijven liggen (in de nachtperiode). Grootschalige accumulatie (centimeters) verwacht ik evenwel niet, omdat de ondergrond nog relatief warm heeft.

Bericht bijgewerkt op 13 januari 2014

Met regelmaat van de klok worden berichten op deze website bijgewerkt om de optimale werking van de server te garanderen. Oude links worden zonder pardon verwijderd waardoor het gebruiksgemak bij de bezoeker snel zal toenemen. In dit artikel werd de mogelijkheid tot inschrijven op de nieuwsbrief tijdelijk stopgezet.

Mogelijk dat dit in het loop van het jaar opnieuw mogelijk wordt. In de tussentijd nodigen wij u graag uit op de homepagina van deze website. Via de zoekfunctie zoekt u heel gemakkelijk naar uw informatie.

Bron kaartje: wetter3.de

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Eén reactie op “Sneeuwval vanaf het weekend?”


Verder lezen

Alles bekijken

De invloed van het weer op Formule 1

3 dagen geleden - 5 min. lezen
27

Donderdag regen en veel wind, maar hoeveel?

20 februari 2024 - 4 min. lezen