25 april 2013 - 2 min. lezen 2 reacties

Profiteren en nog eens profiteren. De komende uren staat voorlopig de laatste warme dag van april geprogrammeerd. We halen bij heel wat zonneschijn vlot de kaap van 20Ā°C en dat bij een zwak tot matig briesje uit het zuidwesten. Een enorm verschil met het weerbeeld morgen ! Dan passeert een actief koufront met flink wat regen (mogelijk ook onweer) en heel wat frissere lucht! Het kwik tuimelt zo’n 10 tot 15 graden naar beneden! Brrr …

Weerbericht 25 april

Dat we vandaag optimaal moeten profiteren van het mooie weer (opgelet met de hoge uv-index en de hoge maten aan berkenstuifmeel) kan u waarnemen via de onderstaande weerkaartjes. Het betreft de temperatuur in de namiddag voor zowel vandaag als morgen. Waar we vandaag op veel plaatsen ruim 20 graden halen, zal het morgen nauwelijks nog 10 graden worden op datzelfde moment.

In het westen komt de wind van over de koude Noordzee en wordt het met moeite 8 graden. Dat betekent een verschil van zo’n 14 tot 15 graden ! Bij flink wat regen een heel onaangenaam weerbeeld!

warm in belgiƫ

Vandaag wordt het door een vrij hoge temperatuur op 850 hPa (1499m) bijna zomers warm in grote delen van de Benelux. In het zuiden en centrale deel van Frankrijk kunnen ze de kaap van 25 graden bereiken.

kouder in belgiƫ

Neen, geen goocheltruc maar de prognose van de 2m temperatuur morgenmiddag. Met nauwelijks 10Ā°C wordt het ronduit fris in grote delen van BelgiĆ« en Nederland.

Bron kaartje: wetter3.de

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.


Verder lezen

Alles bekijken