24 december 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Eerst en vooral wil ik mijn diepste wensen uiten naar alle bezoekers van deze weerblog. Dat sfeer en gezelligheid mag primeren de komende 24 – 48 uur. Daarnaast kan ik u ook mededelen dat er een grandioze verrassing in de startblokken staat voor deze website. Met het nieuwe jaar in aantocht zal u daar vast en zeker nog meer over te weten komen. Het weerbericht voor vandaag, 24 december 2012, ziet er als volgt uit.

Weerbericht kerstavond

We bevinden ons vandaag aan de voorzijde van een andere (actieve) storing die op dit moment zorgt voor neerslag boven het UK en het noorden van Nederland. Dat systeem trekt in de loop van de namiddag en avond richting België. Weermodellen (GFS – Alaro) berekenen neerslaghoeveelheden tot 5, lokaal 10 liter per vierkante meter. Het spreekt voor zich dat iedere druppel er nu één te veel is. De situatie moeten we dus goed blijven monitoren. Het peil van de rivieren in België kan u volgen via waterinfo.be.

neerslagkaart alaro
Neerslagprognose voor de komende 24 uur.

Temperatuursgewijs leven we ruim boven onze stand. Met zo’n 11 graden als gemiddelde waarde kunnen we gerust spreken over een boterzachte periode in de maand december. Normaal hebben we maar recht op zo’n 5 tot 6 graden. U hoeft vanavond dus niet bevreesd te zijn voor gladde toestanden door sneeuw of ijzel. De wind waait meestal matig uit zuidzuidwestelijke richtingen met windstoten tot 50 km/h in het binnenland. Aan zee pakken deze rukwinden iets hoger uit.

Bron kaartje: meteo.be

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

1 dag geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

3 dagen geleden - 2 min. lezen