23 december 2012 - 2 min. lezen 2 reacties

De voorspelde zware regenval heeft gisteren zijn blijde intreden gemaakt en vandaag kunnen we concluderen dat de problemen voorlopig nog meevallen. Enkel in de omgeving van Poperinge heeft de neerslag de rivierbekkens doen stijgen tot op alarmhoogte, maar elders in België blijft deze situatie voorlopig nog uit. Met neerslaghoeveelheden van 20 tot lokaal 40 mm best uitzonderlijk.

neerslaghoeveelheid waregem

Weerbericht 23 december

Vandaag verwacht ik in de voormiddag nog lichte tot matige regen, maar in de namiddag droogt het op vanuit het zuidwesten. We genieten dan van een tijdelijke adempauze.

Deze namiddag verlaat de meest intense regen geleidelijk aan de Benelux en houden we het op wat buien of een kortstondige periode met regenval quasi droog. De temperaturen vallen op! Met zo’n 11 tot 12 graden als landelijk gemiddelde kunnen we gerust spreken van een zacht intermezzo in een seizoen dat eigenlijk door sneeuw en vrieskou gedomineerd zou moeten worden.

Met het begin van deze maand een behoorlijk extreem verschil.De wind waait vandaag matig tot vrij krachtig uit het zuidzuidwesten met windstoten tot 50, lokaal 70 km/h aan de kust.

Ook op lange termijn zie ik nog geen winterkansen aangezien de zonale stroming (WC) op volle kracht draait. We zullen het moeten hebben van winterweer in januari of februari. Wie foto’s heeft van de wateroverlast in de streek mag deze altijd naar onze mailbox sturen. Wij maken er dan een artikel rond. Onze mail vindt u hier.

Bron foto: weerstationwaregem.be

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

1 uur geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Saharastof versnelt smelt in de Alpen

3 dagen geleden - 4 min. lezen