23 april 2013 - 2 min. lezen 3 reacties

Na een onverwacht zonnige dag gisteren betalen we vandaag dan toch de prijs in een flink pak bewolking met een kleine kans op neerslag. Een complex maar sterk verzwakt frontensysteem ligt morgen over de Benelux (combinatie koufront, occlusiefront en warmtefront). Gelukkig zijn deze systemen zoals eerder gezegd niet erg actief waardoor het met de neerslaghoeveelheden zal meevallen (gemiddeld 0 tot 1 mm)

Weerbericht 23 april

Weermodellen hebben enigszins dezelfde visie voor vandaag. Het front trekt in de voormiddag van west naar oost en verlaat in de namiddagperiode het oosten van België. De temperatuur schommelt in de ochtendperiode tussen 11 en 13 graden bij diffluente (zwakke) westelijke stroming.

In de namiddag verschijnen er bredere opklaringen aan de kust en in de provincie West-Vlaanderen. Het kwik kan hiervan profiteren om te stijgen richting 15, lokaal 17 graden in het uiterste zuidwesten. In het centrum en oosten daarentegen blijft het vaak half tot zwaarbewolkt met steeds kans op wat lichte neerslag. De wind waait meestal matig uit zuidwestelijke richtingen.

Woensdag en donderdag warmer

Woensdag en donderdag worden interessant voor de lenteliefhebber. Met een hogedrukgebied in de buurt van de Benelux (kern boven Duitsland) bevinden we ons in een niemandsland waarin continentale luchtstromingen het winnen van zonale componenten. Op die manier wordt de lucht voorverwarmd alvorens ons te bereiken. Dat resulteert op beide dagen in maxima boven 15°C waarbij 20 graden tot de mogelijkheden behoort. We zijn alvast in blijde verwachting.

Delen


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

15 uur geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

3 dagen geleden - 5 min. lezen

Saharastof versnelt smelt in de Alpen

4 dagen geleden - 4 min. lezen