22 september 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Ons weerbeeld wordt vandaag bepaald door twee depressies ten westen van Europa. Op de Atlantische Oceaan wordt de herfst immers flink in de steigers gezet. Samen met de komst van ex tropische storm ‘Nadine’ ter hoogte van de Canarische Eilanden levert dat behoorlijke onzekere weersverwachtingen op na het weekend. Wat wel vast staat, het wordt flink wisselvalliger.

depressies ten westen van europa

Weerbericht 22 september

De ochtendperiode verloopt wisselend bewolkt met temperaturen tussen 8 – 10 graden. De wind is zwak tot windstil uit veranderlijke richtingen. Er kan plaatselijk een bui ontstaan.

Vanmiddag behouden we het wisselend weerbeeld. De temperaturen klimmen verder richting 15-16°C als landelijk gemiddelde, maar daarmee is dan ook direct de maximale waarde gekend voor deze zaterdag. De wind neemt iets in kracht toe en waait meestal uit noordelijke richtingen.

De komende 24 – 72 uur zal er veel neerslag vallen boven het Kanaal, Noordzee en delen van de Britse Eilanden. Een depressie gevuld met koudere lucht brengt daar felle buien op gang met neerslaghoeveelheden die kunnen pieken richting 100 mm. Lokale overlast door water is niet uitgesloten.

veel regen UK

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

4 dagen geleden - 3 min. lezen