22 augustus 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Vandaag bevinden we ons in een soort van niemandsland. Hogedruk boven Oost-Europa verhuist richting het zuiden en vanuit het noordwesten wordt de invloed van depressies groter. Doch wordt het vandaag wederom aangenaam met zomerse maxima, maar iets meer bewolking.

Weerbericht 21 augustus

In de voormiddag schommelen de temperaturen tussen 17 en 22°C. De bewolking is aanwezen, maar de onweersbuien blijven normaliter buiten onze landsgrenzen. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen en voert zachte lucht aan.

In de namiddag stijgt de buienkans boven het zuidoosten van België. Een kleine zone met onstabiliteit trekt namelijk over het land en waar de temperaturen kunnen stijgen tot boven 25°C wordt er latente onstabiliteit opgebouwd. De wind waait overwegend matig uit (zuid)westelijke richtingen en de temperatuur schommelt overal rond 25°C (m.u.z. van de kust).

Weerblog op Facebook

Heel wat mensen hebben inmiddels een account op het populaire Facebook. Als weersite kunnen wij natuurlijk ook niet achterblijven. Bekijk onze pagina via NoodweerBenelux en klik op ‘vind ik leuk’. Op die manier stimuleer je onze werking om verder door te groeien.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

3 uur geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

2 dagen geleden - 3 min. lezen