21 juni 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Goedemorgen iedereen! Zwaar onweer met een mooie shelfcloud of veel ellende (wateroverlast – windschade) op nationaal niveau? Het kan in de loop van de late namiddag allemaal ontstaan vanuit Frankrijk. Het weerstation in Waregem registreert op dit moment (7:12) reeds een hoge temperatuur (16.9°C) en een dauwpunt dichtbij 16°C. Wanneer u straks de weermetingen live wil volgen, kan u steeds terecht op de volgende link. Als u het dauwpunt ziet stijgen en richting 19°C of 20°C, dan is de atmosfeer vanavond in gereedheid voor (zwaar) onweer.

Radarbeeld is impressionant

De verwachtte neerslagbeelden door diverse weermodellen laten een hoge radarreflectiviteit zien in het zuiden van West-Vlaanderen.. Dat kan wijzen op een actief complex met diverse onweerclusters in de regio van het westen. Het centrum en oosten lijkt langer in de warme sector te blijven met aldaar kans op lokale pitten. Deze buien kunnen ook daar fors uitpakken met hagel (doorsnede 2 cm), windschade door een squall line en/of felle bliksemactiviteit.

Tijdschema buien: tussen 15:00 en 23:00. Foto: weerplaza.nl

Weerbericht 21 juni (inclusief onweer)

Onweer en forse buien worden gedetecteerd door radarbeelden. Door de reflectiviteit van een bui te meten weet het radarbeeld hoe intens een bepaalde cel is. Hierdoor worden forse buien ingekleurd met rode of witte kleuren terwijl lichte neerslag een lichtblauwe kleur krijgt. Handig toch?

Bron kaartje: weerplaza.nl

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

2 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

4 dagen geleden - 2 min. lezen