20 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag wederom een frisse start van de ochtend. In de Ardennen (meer bepaald Elsenborn) werd vandaag de eerste vorst gemeten (-1°C). Opklaringen en weinig wind waren hiervan de voornaamste oorzaak.

Elders bleef het kwik nog ruim boven het vriespunt doordat wolkenvelden werden afgewisseld met opklaringen. Op dit moment (10:00) schommelt het kwik op de meeste plaatsen tussen 3 en 9 graden. De wind waait zwak uit zuidelijke richtingen.

Weerbericht 20 september (namiddag)

Deze namiddag blijft het op de meeste plaatsen droog met middelhoge bewolking in het centrum en oosten van het land en iets dikkere bewolking in het westen. Opklaringen blijven steeds mogelijk, maar bevinden zich in de minderheid. Het wordt maximaal 17°C en de wind blijft matig uit zuidwestelijke hoek waaien.

restanten nadine
Restanten tropische storm ‘Nadine’

De weerkaarten blijven het moeilijk hebben met de komst van ‘Nadine’ op de Europese weerkaarten. Indien de restanten van de tropische storm de huidige koers van de weermodellen zou volgen, mogen we rekenen op een winderig en nat weekend met lokaal veel neerslag op zondag. De windstoten zouden dan ook kunnen uitpakken tot 70 km/h. Benieuwd wat de komende runs van de diverse weermodellen laten zien!

Bron kaartje: lightningwizard.com

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken