20 augustus 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Zoals gisterennamiddag reeds gevreesd bleef de enorme energie in de atmosfeer onbenut. Te weinig vocht in de atmosfeer en een hoge CIN blokkeerden de ontwikkeling van explosieve onweersbuien. Vandaag lukt het blijkbaar wel boven Duitsland met aldaar meerdere onweercomplexen in de vorm van een actief MCS. Wie richting Duitsland trekt (op vakantie) kan best de lokale weersverwachting raadplegen voor zijn of haar streek. Dat kan via het weer op uw locatie (op onze weerblog)

onweercomplexen duitsland

Weerbericht 20 augustus

De voormiddag verloopt op de meeste plaatsen droog. Enkel in het zuidoosten trekken met de regelmaat van de klok onweersbuien vanuit Frankrijk over de regio. Daar kan er plaatselijk nog veel neerslag vallen! De temperatuur neemt een klein stapje terug en schommelt rond 22,23°C als gemiddelde waarde.

Na de middag blijven we het wisselvallige weerbeeld aanhouden, maar het blijft op de meeste plaatsen zo goed als droog. De temperatuur kan nog iets stijgen richting een zomerse 25°C. Wat mij betreft heel aangenaam weer en veel beter dan de maxima rond 35°C. De wind waait zwak uit zuidwestelijke richtingen.

Vanavond en vannacht verdwijnt de buienkans geleidelijk naar Duitsland en wordt het droger vanuit het westen. De temperatuur blijft aangenaam en blijft tot laat in de avond boven 20°C.

Bron kaartje: sat24.com

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Een nieuwe weerpluim dankzij AI

15 uur geleden - 5 min. lezen

Wat is het mysterieuze Sint-Elmsvuur?

3 dagen geleden - 5 min. lezen

Saharastof versnelt smelt in de Alpen

4 dagen geleden - 4 min. lezen