16 december 2012 - 2 min. lezen 3 reacties

De natuur is toch een grillig ding.. Gisteren opnieuw maxima boven 10°C en vandaag opnieuw richting de dubbele cijfers. Of we ze gaan halen is een ander verhaal want we bevinden ons in iets frissere lucht (temperatuur in de bovenlucht). Ik denk dat we zullen stranden tussen 7 – 9 graden wat nog steeds een 3 tot 4 graden te warm is voor de huidige tijd van het jaar.

Weerbericht 16 december

Deze voormiddag dan ook weinig te beleven op weervlak. Lokaal zijn er enkele buien actief (vooral in West-Vlaanderen en in de provincie Namen / Luxemburg). Elders blijft het voorlopig nog droog. De wind waait zwak tot matig uit zuidwestelijke richtingen. De afgelopen 24 uur viel er in het zuiden van West-Vlaanderen zo’n 15 mm neerslag.

Deze namiddag en avond weinig verandering. De kans op buien neemt tijdelijk af en de zon krijgt wat meer ademruimte. Hierdoor knapt het weerbeeld een beetje verder op. Later vanavond neemt de buienkans vanuit Frankrijk opnieuw toe. Deze buien kunnen vergezeld gaan van een klap onweer. De temperaturen blijven ook vannacht boven gemiddeld met zo’n 5°C als landelijk gemiddelde. De wind waait veranderlijk uit zuidelijke richtingen.

Weerkaarten hebben dezer dagen en waarschijnlijk al enkele weken zeer veel moeite met consistentie (betrouwbaarheid) te vertonen. Het gevecht met koelere lucht uit het noordoosten en de zachte lucht boven de Atlantische Oceaan lijkt zich volgende week af te spelen boven de Benelux met flinke neerslagkansen. Op dit moment heeft het noorden van Nederland zelfs kans op sneeuw met veel wind. We wachten af en kijken hoe de komende runs gaan uitpakken voor volledig Benelux.

sneeuwhoeveelheid nederland

Delen


Verder lezen

Alles bekijken