14 oktober 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag is het ‘election-day’ in België… Dat betekent dat we wederom naar de stembus mogen trekken om één bepaalde politicus/partij meer draagkracht te geven. Hierdoor liep ook het weerbericht van de dag wat vertraging op waarvoor excuses. In tegenstelling tot wat ik enkele dagen geleden had verwacht, verliep de voormiddag op de meeste plaatsen droog en zonnig. Nochtans had het Amerikaanse weermodel geopteerd voor enkele buien door de (sub)polaire lucht waarin we momenteel vertoeven.

Weerbericht 14 oktober

De ochtend starten we op de meeste plaatsen fris. Door de opklaringen van de vorige nacht koelde het flink af met minima dichtbij het vriespunt (3-5°C). In Waregem werd 4.3°C opgemeten. De wind waait meestal zwak uit zuidelijke richtingen.

Tijdens de voormiddag en na de middag blijven we het aangenaam weerbeeld behouden. De zon krijgt geleidelijk gezelschap van enkele onschuldige wolken. De temperatuur zet een stapje terug en haalt maximaal 12 tot 13°C. Daarmee is het 2 tot 3 graden de fris voor de tijd van het jaar. De wind waait meestal zwak uit veranderlijke richtingen.

Weerbericht Europa

Gisteren hadden we er reeds iets over geschreven. In Sicilië zijn de afgelopen 24 uur stevige onweersbuien tot ontwikkeling gekomen. Er was zelfs tijdelijk sprake van een heus onweercomplex met hevige neerslag, hagel en felle bliksemactiviteit. De onderstaande afbeelding toont de zeer lage temperatuur in het buiencomplex (tot -60°C)… Boven het warme water van de Middellandse Zee een explosieve cocktail!

kleurkaart wolken

Bron kaartje: meteo-mc.fr

Nicolas

Door Nicolas

Bezieler van NoodweerBenelux. Een onuitputtelijke passie voor het weer zorgt ervoor dat ik iedere dag met veel plezier aan het werk mag gaan.

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Droog (en zacht) weer blijft aanhouden

2 uren geleden - 4 min. lezen

Noordoostenwind spant de kroon

19 uren geleden - 3 min. lezen
18

Eerstvolgende 7 dagen geen regen in zicht

3 dagen geleden - 2 min. lezen