15 augustus 2012 - 1 min. lezen 0 reacties

Ons weerbeeld blijft ook vandaag onderhevig aan een diffluente (zwakke bries) en diepe zuidelijke stroming. Vanuit Frankrijk wordt er vandaag warme lucht aangevoerd die vooral in de namiddag onstabiel neigt te worden. Wie graag de onweders op de voet volgt, kan terecht op de onweerradar

Weerbericht 14 augustus

Deze voormiddag schommelen de temperaturen tussen 17°C en 21°C. Waar de opklaringen vroeg van de partij zijn, kan het kwik nog iets hoger uitkomen. De wolkenvelden stellen tijdens de eerste uren van de dag weinig voor, hooguit wat verduistering van de zon. De wind waait zwak uit oostelijke tot zuidoostelijke richtingen.

Zomers weerbeeld met lokale buien

Deze namiddag klimt het kwik richting zomerse waardes van om en bij de 25 graden op de meeste plaatsen. Ook aan de kust kan het aangenaam warm worden aangezien de wind aflandig waait. De wolkenvelden worden iets talrijker en cumuli krijgen de kans om door te groeien richting (hevige) buien. Plaatselijk lossen deze buien veel neerslag! Pas later in de avond wordt het droger vanuit Frankrijk.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken

Wat is het Brown Ocean Effect?

2 dagen geleden - 5 min. lezen

Een veiliger huis tijdens noodweer

3 dagen geleden - 3 min. lezen