13 februari 2013 - 2 min. lezen 12 reacties

Nog één dagje en dan vieren veel koppels Valentijn 2013. Op het weer hoeft u alvast niet te rekenen wat de stomende temperaturen betreft. Warmer dan 6-7°C zal het morgen niet worden. In tegenstelling tot vandaag natuurlijk wel een gevoelige opwarming, want op dit moment vriest het op de meeste plaatsen licht tot matig. Aan de kust worden temperaturen gemeten tot -3 tot -4 graden terwijl het in Vlaanderen slecht 1 of 2 graden onder nul is. In de Ardennen vriest het boven een dik pak sneeuw nog steeds matig.

Weerbericht 13 februari

Deze voormiddag komt er weinig verandering in het algemene weerbeeld. De meeste bewolking lost op of verandert naar laaghangende bewolking (nevel) die de eerstvolgende uren nog kan aanvriezen. In de Ardennen blijft het de hele dag bewolkt en vriezen. Daar kan nog steeds een vlokje sneeuw naar beneden dwarrelen, maar veel gaat het niet voorstellen. In Vlaanderen neemt vanaf de voormiddag de kans op opklaringen sterk toe. Het wolkendek breekt en daar waar het zonnetje tevoorschijn komt, oogt het allemaal net iets vriendelijker.

Bedrieg u niet, want vanaf u zich naar buiten begeeft, wordt u gegrepen door een kille wind met een gevoelstemperatuur rond -5°C of lager. Zorg dus voor voldoende laagjes wat kledij betreft. Het wordt vanmiddag maximaal 0 of 1 graad in het Vlaamse binnenland. Daar waar de bewolking langer blijft hangen, kan het kwik nog langer onder het vriespunt blijven.

ingezonden weerfoto
Deze weerfoto werd genomen door Filip Van Loo in Wervik op 12 februari 2013

Deze avond neemt de bewolking vanaf het westen opnieuw toe. Vooraleer er neerslag gaat vallen, kan het op de meeste plaatsen nog flink afkoelen! Het Amerikaans weermodel berekent temperaturen van -2°C aan de kust tot wel – 11°C in de Ardennen. Als de regen en sneeuwzone morgenvroeg het land passeert, bestaat er dus een kans op tijdelijke ijzel (er valt regen door een hogere temperatuur in een bovenste luchtlaag).

Delen


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

16 uur geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

3 dagen geleden - 2 min. lezen