12 oktober 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Na enkele zonnige dagen, mogen we de komende 24 uur en mogelijk ook komend weekend opnieuw rekening houden met buien die plaatselijk fel kunnen uitpakken. We bevinden ons op dit moment onder invloed van een depressie nabij het Verenigd Koninkrijk. De ‘moederdepressie’ ligt iets verder naar het westen (boven Ierland). Merk trouwens op dat er zich tussen IJsland en Noorwegen een hogedrukgebied gaat vestigen welke in de komende winter verantwoordelijk kan zijn voor transportkou in de Lage Landen.

Volg onze weerberichten op Facebook en Twitter

hogedrukgebied tussen ijsland en noorwegen

Weerbericht 12 oktober

We starten de ochtendperiode met verspreid in het land enkele buien (restanten van de storing die afgelopen nacht doorheen België fietste…). De temperaturen schommelen rond 11 graden en daarmee is het direct een stuk warmer dan gisteren (11 oktober). Toen zakte het kwik in het oosten van Nederland en België tot dichtbij het vriespunt. De wind waait meestal matig uit westelijke richtingen.

In de namiddag blijven er enkele buien mogelijk (vooral aan de kust). Elders wordt het tijdelijk droger met opklaringen. De wind blaast nog steeds matig uit west met windstoten tot 40-50 km/h. In de loop van de vooravond neemt de buiigheid opnieuw toe en kan het lokaal ook gaan donderen. De herfst is opnieuw in het land!

UPdate 16:57: niet besproken in detail, maar toch interessant om volgen zijn de actuele onweersbuien ten westen van Parijs. Ze ontstaan in een sterk ‘geshearde’ omgeving met mogelijk enkele interessante wolkenstructuren wanneer ze het westen van het land bereiken.

Bron kaartje: meteociel.fr

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken
Bekijk hier het weer voor de komende dagen!

Weersverwachting komende dagen: na wisselvalligheid droger halfweg de week

2 dagen geleden - 3 min. lezen
7

Onweerskans zaterdag 20 juli 2024

4 dagen geleden - 2 min. lezen