10 september 2012 - 2 min. lezen 0 reacties

Vandaag kunnen we voor de (laatste keer) profiteren van zuiderse warmte die via diverse lagedrukgebieden naar het noorden wordt opgestuwd. De invloed van de hogedrukgebieden verschuift vanaf dinsdag meer en meer naar het oosten van Europa met daar aangename temperaturen rond 25°C. Dit is slechts een tijdelijke situatie, want de depressies boven het noorden van Europa worden geleidelijk aan krachtiger.

Weerbericht 10 september

De ochtendperiode starten we half bewolkt in het westen van het land. De temperatuur halen ‘s ochtends een aangename waarde van 15, 16 graden. In de voormiddag kan deze temperatuur gemakkelijk klimmen tot 20 graden en lokaal nog iets meer. De kans op een bui neemt vanuit het zuidwesten geleidelijk aan toe. De wind waait in de voormiddag meestal zwak uit zuidelijke richtingen.

Na de middag kan het kwik in het centrum en oosten stijgen richting 25°C en lokaal nog iets meer. 30°C zullen we waarschijnlijk niet meer halen omdat de bewolking talrijker wordt. Samen met deze toename van de bewolking stijgen ook de buienkansen. Onweer is in de vooravond niet uitgesloten.

Vorig jaar trokken in de vooravond zware onweersbuien doorheen de provincie West-Vlaanderen. Supercells met zware windstoten, hagel en lokale wateroverlast domineerden het weerbeeld! Op onze Facebookpagina (NoodweerBenelux) kan u in het archief van foto’s nog enkele spectaculaire exemplaren terugvinden.

Delen

Reacties zijn gesloten.


Verder lezen

Alles bekijken